Factori de luat in seama atunci cand estimati valoarea casei dvs

 

Fiecare cumpărător va varia atunci când vine vorba de cumpărarea unei case. Unii oameni cântăresc mai multă importanță pentru factori precum locația, în timp ce alții se concentrează strict pe dimensiunea și aspectul casei. Valoarea casei dvs. se bazează în cele din urmă pe cât de mulți sunt dispuși să plătească pentru aceasta pe piață, deci este important să luați în considerare următorii factori care joacă un rol în valoarea casei dvs.

Locație

Deși casa ta poate fi locația perfectă pentru tine, acest lucru nu înseamnă că este uimitor pentru un alt cumpărător. Aproape tuturor cumpărătorilor le place să ia în considerare trei componente atunci când determină dacă o casă are o locație valoroasă: calitatea școlilor din apropiere, oportunități de angajare și relația cu cumpărăturile alimentare și alte activități recreative. De asemenea, apropierea de autostrăzi sau mijloacele de transport în comun vine să se joace și la luarea unei decizii. Locația este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare, poate chiar mai mult decât casa în sine!

Alte case din zonă

O notă interesantă pe care nu toată lumea o consideră este verificarea prețului de vânzare a unor case similare din zonă. Aceste case sunt cunoscute sub numele de „comps” pentru că comparați prețul caselor vândute recent cu al dvs. De obicei, agenții imobiliari se bazează pe acest lucru pentru a calcula valoarea propriei case. Amintiți-vă doar că uneori va trebui să vă adaptați în anumite moduri, deoarece nu există două case la fel și trebuie să țineți cont de fiecare diferență.

Condiție

De obicei, casele mai noi par a fi mai valoroase, deoarece fundațiile de bază, precum instalațiile sanitare, electricitatea, acoperișul și alte aparate sunt în formă de vârf. Majoritatea cumpărătorilor sunt dispuși să plătească mai mult pentru o casă care este pregătită pentru mutarea imediată. Nimeni nu vrea să se stabilească într-o casă nouă și trebuie să înceapă renovările imediat! Imaginați-vă, sunteți așezat pe canapea când dintr-o dată vedeți că picură apă de pe acoperiș și trebuie să stabiliți 8.000 de dolari doar pentru a înlocui acoperișul. Nu e amuzant!

mărimea

Mărimea poate juca cu siguranță un rol în impactul asupra valorii casei tale. De obicei, valoarea locuinței este echivalată cu prețul pe picior pătrat. Nu numai că este important să se ia în considerare acest lucru, ci și garaje suplimentare, mansarde, subsoluri, deoarece acestea nu sunt, de obicei, incluse în suprafața pătrată. Cumpărătorilor le pasă cel mai mult de spațiul locuibil, iar dormitoarele / băile sunt de cea mai mare importanță