Factori de care sa tii cont daca vrei sa inlocuiesti sau repari frigiderul

Factori de care sa tii cont daca vrei sa inlocuiesti sau repari frigiderul Factori de care sa tii cont daca vrei sa inlocuiesti sau repari frigiderul

Inainte de a lua in considerare inlocuirea sau reparatia unui frigider, trebuie sa verifici intotdeauna daca ai garantie sau extra garantie. In mod normal, in timpul perioadei de garantie, frigiderul poate fi inlocuit sau reparat gratuit.

Cu toate acestea, daca frigiderul are mai mult de 10 ani de viata, cel mai probabil nu mai este in garantie.

Vorbeam intr-un post trecut ca unii din cei mai importanti factori de care ar trebui sa tii cont daca merita sa repari sau sa inlocuiesti un frigider defect sunt:

- durata de viata a frigiderului

- tipul frigiderului.

Azi iti prezentam inca doi factori care iti pot influenta decizia:

Eficienta energetica

Daca frigiderul tau a fost fabricat inainte de 1992, cel mai probabil platesti destul de mult la factura de energie electrica. Energy Star a inceput sa evalueze frigiderele in 1992 pentru a identifica si promova produsele eficiente din punct de vedere energetic si pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Potrivit Energy Star, un frigider vechi de zece ani foloseste de doua ori cantitatea de energie a unui frigider marcat Energy Start. Acest lucru nu este sustenabil din punct de vedere ecologic si atrage dupa sine facturi de energie cu sume mari. In plus, mediul inconjurator are de suferit.

Deci, daca ai un frigider mai vechi, cu un consum mai mare, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca este mai bine sa cumperi un model nou, cu un consum energetic mult mai mic. Vei vedea rezultatele in factura de la energie, chiar dupa prima luna de modificare. Gandul de a cumpara un frigider nou, eficient din punct de vedere energetic, este o investitie majora. Cu toate acestea, beneficiile vor incepe sa treaca deasupra costurilor aproape imediat.

Cat de deteriorat este frigiderul?

Pana acum am vazut mai multi factori importanti care te pot ajuta in procesul decizional de a inlocui sau repara vechiul frigider. Dar iata inca un aspect important: cat de avariat este frigiderul? Indiferent de problema, iti recomandam sa consulti intotdeauna parerea unui tehnician in reparatii frigidere. Vei fi uimit de sfaturile bine intemeiate primite.

Dar, de obicei, daca frigiderul are mai multe componente defecte sau daca il folosesti de peste 10 ani, cel mai probabil va trebui sa-l inlocuiesti. Inlocuirea este recomandata cand costul pentru reparare este mai mare decat jumatate din pretul de cumparare a unui frigider nou.