Sfaturi care va pot ajuta cand vrei sa cumparati o casa noua

Dacă te-ai gândit să cumperi o casă nouă pentru familia ta, acum este cel mai bun moment să o faci.

Dacă ești un cumpărător pentru prima dată, cu atât mai bine pentru tine. Pentru prima dată în ultimii trei ani, ratele dobânzilor sunt din ce în ce mai scăzute. Prin urmare, casa ta viitoare va avea o valoare mai mare.

Cu toate acestea, chiar dacă piața este grozavă pentru cumpărători, investiția într-o proprietate nu este o problemă . Trebuie să o iei încet, pas cu pas. Ca și în cazul tuturor investițiilor cu miză mare, cercetarea este esențială și trebuie să vă pregătiți înainte de a lua orice decizie importantă.

Iată câteva sfaturi care vă vor îndruma în direcția corectă și vă vor ajuta să începeți.

1. Verificați raportul dvs. de credit

În primul rând, trebuie să vezi cum arată scorul tău de credit. Orice sub 700 înseamnă că este scăzut și s-ar putea să ai dificultăți cu împrumutul tău să fie aprobat. Având un scor de credit scăzut poate limita, de asemenea, numărul de creditori care ar dori să vă ajute.

Dacă aveți un scor de credit foarte prost din cauza falimentului, a împrumuturilor restante sau a datoriilor mari, ar trebui să amânați să cumpărați o casă în acest moment. Acordați-vă timp pentru a vă concentra asupra scorului dvs. de credit, încercați să plătiți plățile restante, astfel încât scorul dvs. de credit să fie suficient de mare.

 

Cu toate acestea, dacă aveți un scor mediu sau bun, sau dacă doriți să aplicați pentru un împrumut în ciuda scorului dvs. prost, următorul pas este să căutați creditori care au de-a face cu persoane cu același scor de credit ca și dvs.

Când solicitați o ipotecă, veți avea nevoie de aceste informații oricum. De asemenea, trebuie să știți cât de mult vă puteți permite să plătiți în fiecare lună și cât de mult vă puteți permite să împrumutați.

 

Dacă te gândești că un creditor va face toate temele pentru tine și îți va oferi cea mai bună ofertă, gândește-te din nou. De fapt, mulți creditori pot încerca să vă acorde un împrumut mai mult decât vă puteți permite să plătiți înapoi. Prin urmare, trebuie să fii în fruntea jocului tău pentru întregul proces.

 

Scopul căutării unui credit ipotecar nu este de a compara companiile pentru a vedea care vă va împrumuta cea mai mare sumă de bani. Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare, cum ar fi costul împrumutului, comisioanele de broker (dacă este necesar), termenii de rambursare, suma necesară a depozitului, penalitățile de plată anticipată etc.

 

Odată ce începe procesul de aplicare, va trebui să vă păstrați documentele vitale la îndemână. Acestea includ verificarea angajării, extrasele bancare, dovada bunurilor, împrumuturile în așteptare, declarațiile fiscale, raportul privind veniturile din investiții, contractul de închiriere etc.

 

Dacă cererea dvs. este aprobată, trebuie angajat un evaluator pentru a se asigura că suma împrumutului este exactă în funcție de valoarea casei.