Cum sa-ti mentii in stare buna frigiderul si Cum sa cureti bobinele frigorifice??

O defectiune la frigider nu este genul de reparatie pe care sa o rezolvi atat de usor, mai ales daca problema este grava. Totusi, cand se intampla acest lucru, poti sa suni la firma de reparatii frigidere si aceasta va trimite la tine un tehnician. Reparatia se va face la domiciliu, ceea ce va fi convenabil pentru tine.

Daca ai grija de frigiderul tau cu o intretinere simpla, de rutina, este posibil sa-l tii departe de orice defectiune timp de mai multi ani. Pentru aceasta, trebuie sa te asiguri ca este permanent curat si ca functioneaza eficient din punct de vedere energetic.

Te gandesti ca poti trai cu un pic de dezordine in interior, dar mizeria ascunsa in exterior poate sa-i scurteze durata de viata. Frigiderul mentine mancarea rece cu ajutorul unor bobine - o bobina de evaporare care absoarbe caldura in interiorul frigiderului si o bobina condensator care da afara caldura din frigider. Atunci cand aceste bobine sunt acoperite de praf, de murdarie sau par de animale, compresorul frigiderului trebuie sa lucreze mai greu pentru  a mentine procesul de racire. Acel efort suplimentar ii poate influenta teribil functionarea, determinand o defectiune prematura a compresorului, destul de costisitoare de reparat.

Vestea buna este ca poti curata complet bobinele frigiderului in mai putin de 10 minute.

Cum sa cureti bobinele frigorifice?

- Prima data, scoti frigiderul de langa perete si il deconectezi. Este important sa-l deconectez intotdeauna inainte de a face o actiune de intretinere sau interventie asupra componentelor sale interioare ori exterioare.

- In continuare, te uit la bobile - acestea sunt tuburi subtiri din metal care se desfasoara inainte si inapoi, in spatele frigiderului. Daca nu vezi nimic, cel mai probabil bobinele sunt in partea de jos, de obicei ascunse in spatele unei grile frontale sau posterioare, care se detaseaza.

- Verifica daca bobinele sunt acoperite de praf si par, iar daca aceasta este situatia, cel mai probabil, compresorul functioneaza cu un efort prea mare, ceea ce inseamna facturi mai mari la energia electrica si defectiuni premature ale compresorului.

- Foloseste un dispozitiv de fixare a furtunului pentru aspirator pentru a indeparta tot praful la care ajungi. In cazul in care exista si zone unde nu ajungi, cumpara o perie flexibila si subtire.

- Inainte de a pune frigiderul inapoi, curata podeaua de dedesubt si orificiile de aerisire sau gratarele exterioare. Daca bobinele sunt pe spate, lasa un spatiu liber considerabil intre ele si perete.