Foleste uleiul de masline pentru o frumusete naturala

Binefacerile uleiului de masline nu mai trebuie demonstrate. De mult timp femeile il utilizeaza in prepararea mancarurilor, dar si ca produs de infrumusetare. Foarte bogat in vitamine, minerale si proteine, acest ulei pretios uimeste prin proprietatile sale fortifiante si emoliente. Ea la plural va propune cateva retete de-ale bunicii!

Maini si unghii

Pentru a va fortifica unghiile, inmuiati-le timp de 10 minute in ulei de masline caldut, o data pe saptamana. Ele vor deveni mai putin casante. Aceasta practica are meritul de a reduce cuticulele.

Daca aveti mainile uscate, rosii sau crapate, incalziti putin ulei de masline intr-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul nu trebuie sa fiarba!).

 Inmuiati-va mainile timp de 15 pana la 20 de minute, si pielea se va calma.

Pentru a avea maini cu pielea fina, masati-le cu ulei de masline amestecat cu o lingurita de zahar. Aceasta reteta surprinzatoare este intr-adevar eficace!

Coate aspre

Pentru a va inmuia pielea coatelor, taiati in doua o lamaie, turnati ulei de masline pe cele doua jumatati si puneti-va coatele pe ele; tineti-le asa timp de 10 minute.

Frumusetea bustului

Daca apar riduri mici pe sani, aplicati o compresa cu ulei de masline si acoperiti-o cu o manusa de toaleta incalzita. Lasati sa actioneze timp de 5 pana la 10 minute si apoi clatiti.

Cum sa alegeti uleiul de masline potrivit

Uleiul de masline este un produs natural rezultat in urma unui proces de fabricatie in acelasi timp simplu si delicat: culegerea manuala a maslinelor, spalarea si sortarea lor, apoi zdrobirea si malaxarea, presarea si decantarea lor pentru a extrage uleiul din apa. In functie de ani, de tari si de regiuni, de tratamentele suferite si de aciditatea pe care o contine, uleiul de masline obtinut nu este acelasi in fiecare an.

Ca si vinul, uleiul de masline se imparte si el in buchete si produse de mana a doua. Trebuie studiata eticheta, pentru ca ea contine buchetele si denominatiile sale.

In general, este nevoie de 4 pana la 5 kilograme de masline pentru a produce un litru de ulei.

Marile buchete sunt vandute in general in sticle colorate, facute dintr-o sticla neagra, in general, pentru a proteja uleiul de lumina.

In functie de calitatea sa, de savoarea pe care o are,pretul unui litru de ulei poate varia considerabil.

Denumiri

Uleiul de masline virgin se obtine prin mijloace mecanice si este decantat sau filtrat dupa aceea. Printre uleiurile de masline virgine, se numara:

Uleiul extravirgin (Extravergine): Acesta poseda un procent de aciditate mai mic de 1 gr  la100g de ulei si are un gust perfect. Uleiul virgin fin: Poseda un procent de aciditate care se situeaza intre 1g si 2g Ia 100g de ulei.