Sfaturi pentru o piele sanatoasa

Obtinerea echilibrului intre frumusete si sanatate poate fi complicata. De multe ori ne infometam pentru a slabi, ceea ce duce la tulburari de alimentatie. In alte momente, din cauza stresului si ingrijorarilor, nu dormim suficient sau nu mai facem activitati care duc la o mai buna stare de sanatate, cum ar fi sa mergem la sala de sport, sa citim sau sa mergem la o cafea cu prietenii.

Pielea este o reflectare a modului in care suntem fizic si spiritual. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca ingrijim pielea in mod corespunzator. Cum? Iata cateva sfaturi!

Utilizati creme: nu vedeti acest lucru ca pe un lux, ci ca o necesitate. Pielea are nevoie de creme sau lotiuni care ar trebui folosite zilnic. Fiecare tip de piele si fiecare varsta are nevoi speciale.

  • Hraniti pielea: Dupa curatare, este necesar sa hraniti pielea si, in acest scop, cel mai bine este de a aplica o data sau de doua ori pe saptamana, o masca bogata in antioxidanti, care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si pentru a minimiza efectele nocive ale factorilor externi.
  • Utilizati cele mai bune produse de machiaj: urmarea celor mai recente tendinte in machiaj este un bun hobby feminin, dar nu foloseste la nimic. Investiti in produse de calitate pentru a avea grija de pielea dvs. in timp ce aratati bine.
  • Utilizati protectie solara: putin soare este bun pentru sanatatea dumneavoastra, deoarece creste productia de vitamina D si adauga o mica culoare fatei. Cu toate acestea, expunerea excesiva si neprotejata reprezinta un risc mare pentru aparitia cancerului de piele si imbatranirea prematura a pielii. Este esential sa utilizati protectie solara in fiecare zi impotriva razelor UVA si UVB, indiferent daca este iarna sau vara. Și cel mai important lucru este sa evitati sa faceti plaja la orele cele mai periculoase.
  • Somn. Este cel mai bun mod de a inversa daunele cauzate de radicalii liberi, care au ca rezultat oxigenarea celulara. In plus fata de reincarcarea energiei si repararea muschilor, in timp ce dormim, noi tesuturi si celule sunt reparate si create. Prin urmare, atunci cand somnul este redus in calitate sau cantitate, pielea este afectata.
  • Curatati, ingrijiti si hidratati pielea dimineata si seara. Fata noastra are, de asemenea, nevoie de baia de zi cu zi si trebuie facuta cel putin de doua ori pe zi – dimineata si seara – pentru a elibera pielea si porii de orice fel de contaminare la care am fost expusi , indiferent daca suntem treji sau dormim.
  • Luati suplimente alimentare. Trebuie sa includem in dieta noastra suplimentele necesare pentru a ne asigura ca organismul nostru primeste suficiente substante nutritive pentru a functiona si pentru a avea o piele radianta.