Este dieta vegană sănătoasă pentru sportivi și alergători?

Esti ceea ce mananci. Am auzit asta de nenumărate ori. Dacă ești atlet sau alergător și ești vegan la alegere, ar trebui să știi dacă faci sau nu ceea ce trebuie pentru corpul tău.

Nimic nu este mai important decât bunăstarea fizică și mentală a unei persoane, deci trebuie să vă asigurați că faceți ceea ce este potrivit pentru dvs. Pentru a vă ține la curent cu modul în care vă puteți susține antrenamentul cu o dietă vegană, am vorbit cu dr. Nanci Guest , cercetător vegan și dietetician sportiv la Universitatea din Toronto.

Este eficientă o dietă vegană pentru alergători?

Dr. Guest afirmă că dietele vegane pot îmbunătăți performanța pentru unii sportivi numai dacă se face corect. O dietă vegană trebuie să aibă un conținut ridicat de nuci, legume, fructe, semințe, cereale și leguminoase, toate acestea fiind ambalate cu un conținut ridicat de fitonutrienți, care posedă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante pentru a ajuta la limitarea inflamației provocate de efort stresul oxidativ .

De fapt, un alergător poate spori performanța de rezistență, poate stimula sistemul imunitar și poate reduce daunele musculare cu ajutorul unei diete vegane.

Care sunt principalele probleme de nutriție?

Principalii nutrienți în care alergătorii vegani riscă să fie deficienți sunt omega-3, vitamina B12 , vitamina D, calciu, fier, iod și zinc. Dacă sunteți un alergător vegan, ar putea fi o idee bună să vă faceți sângele anual pentru a anula orice deficiențe.

În ceea ce privește proteinele, care sunt extrem de necesare pentru a menține o dietă echilibrată, veganii își pot îndeplini nevoile din surse vegetale precum semințe, nuci, leguminoase, soia și fasole.

Cum să mergeți ușor pe fibră?

Dietele vegane tind să fie mult mai bogate în fibre. Acesta este un nutrient satisfăcător care poate oferi alergătorilor senzația de a fi plini înainte de a-și consuma zilnic numărul necesar de calorii.

O modalitate bună de a rezolva acest lucru, sugerează dr. Guest, este de a evita alimentele bogate în fibre în jurul alergărilor și pe care le în schimb cu alimente precum unt de arahide pe pâine prăjită, cartofi dulci sau cereale cu fructe și lapte de soia. Alte alternative de lapte pot avea un gust grozav, mai spune ea, dar nu oferă numărul necesar de proteine.

Înfășurându-l

Nici o dietă nu este mai bună decât cealaltă. Tot ce trebuie să faceți este să modificați într-un mod care să vă susțină antrenamentul. Dacă vă planificați dieta vegană corect, cu siguranță vă veți putea atinge obiectivele.

Dacă trecerea la o dietă vegană este cu adevărat importantă pentru dvs., dar vă este teamă de modul în care aceasta vă poate afecta performanța, nu vă faceți griji. Pentru asistență mai detaliată, luați în considerare consultarea unui nutriționist sau dietetician expert. Acest lucru vă va ajuta să faceți tranziția mai sănătoasă și mai sigură pentru dvs.