Ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos

Ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos Ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos

Majoritatea oamenilor ating doar vârful aisbergului când vorbesc despre avantajele uleiului de cocos pentru sănătate. Adevărul este că majoritatea dintre noi nu sunt conștienți de toate efectele pozitive pe care acest „superaliment” le aduce sănătății noastre

Uleiul de cocos te poate ajuta să arzi grăsimile și să slăbești

Acest lucru este valabil mai ales pentru grăsimea abdominală periculoasă, care se acumulează în jurul organelor și în interiorul cavității abdominale. Uleiul de cocos crește arderea grăsimilor, reducând în același timp pofta de mâncare. În felul acesta te ajută să slăbești.

Uleiul de cocos este considerat a fi o sursă unică de grăsime, cu un nivel ridicat de trigliceride cu lanț mediu - un acid gras care stimulează metabolismul

Puteți crește nivelurile bune de colesterol HDL

În timp ce crește colesterolul HDL (colesterolul bun), uleiul de cocos transformă simultan colesterolul LDL (colesterolul rău) în formele mai puțin dăunătoare din corpul dumneavoastră. Drept urmare, scade riscul bolilor cardiovasculare și aduce beneficii sănătății inimii.

Un studiu recent a testat 40 de femei diferite, cărora li s-au administrat 30 de grame (2 linguri) de ulei de cocos în fiecare zi, timp de 28 de zile. Rezultatele au fost concludente, toate femeile au pierdut wight (în jur de două kilograme fiecare), au redus circumferința taliei (grăsime abdominală) și au crescut colesterolul HDL.

 

Acizii grași sunt benefici pentru pacienții cu Alzheimer

Persoanele care suferă de boala Alzheimer nu pot utiliza glucoza ca sursă de energie în anumite zone ale creierului lor. Uleiul de cocos conține acizii grași care se pot transforma în cetone și, astfel, oferă o energie alternativă celulelor creierului.

Teoria este că un studiu clinic din 2017 a venit cu rezultate neconcludente. Există în continuare finanțări în zilele noastre în SUA, încercând să demonstreze că uleiul de cocos poate fi o nouă sursă de energie pentru persoanele care suferă de demență sau Alzheimer, înlocuind glucoza ca sursă naturală a energiei respective

Pot reduce convulsiile la copii

În afară de reducerea simptomelor bolii Alzheimer, poate atenua dramatic convulsiile. Acizii grași din uleiul de nucă de cocos sunt capabili să mărească nivelurile cetonice din sânge, ceea ce poate reduce în special rata convulsiilor la copiii cu epilepsie.

Aceste cetone servesc o sursă alternativă de energie pentru Brian, ajutând la menținerea acestuia echilibrată chiar și în timpul evenimentelor cu nivel scăzut de zahăr din sânge.

Este bine pentru pielea ta

Pe lângă nutriție, uleiul de cocos poate fi folosit în scopuri cosmetice cu mare succes. Poate îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii tale.

Persoanele cu pielea uscată ar trebui să o folosească pentru a-și hidrata pielea. În plus, uleiul de cocos poate diminua simptomele eczemelor, servind ca un medicament alternativ la cremele farmaceutice pentru eczeme.