Tot ce trebuie sa stii despre swingeri si sexul fara inhibitii

Sexualitatea este un aspect al vietii noastre care, de-a lungul istoriei, a primit un tratament variabil in functie de timp si de curentul de gandire. Practicile sexuale multiple au fost interzise si cenzurate, iar dorinta si placerea femeilor au fost subevaluate si uitate de secole. Acelasi lucru s-a intamplat cu orientare sexuala diferita de heterosexualitate, care a fost chiar persecutata.

 

Din fericire, in prezent traim intr-o etapa in care cel putin intr-o parte a lumii exista un nivel ridicat de libertate sexuala, prin diferite cai de a ne bucura de senzualitatea si sexualitatea noastra. Una dintre aceste practici este inca oarecum controversata pentru o parte a populatiei, deoarece difera de conceptul de fidelitate care este asociat cu lumea cuplului. Este vorba despre schimbul de parteneri sau swinging si cei care o practica, swingeri.

 

Ce sunt swingerii?

Swingerii sunt acei oameni cu o relatie stabila care au relatii sexuale consensuale cu alti parteneri. Astfel, fiecare membru al unui cuplu mentine relatii cu unul dintre membrii unui alt cuplu, in timp ce ceilalti doi fac acelasi lucru. Actele sexuale mentionate se desfasoara intotdeauna in prezenta si cu participarea in acelasi moment si loc al tuturor membrilor fiecarui cuplu, fiind implicati in orice moment intr-un mod mai activ sau pasiv in intalnirea sexuala.

 

Reguli de baza

In aceste practici, este necesar sa se tina seama de necesitatea de a stabili o serie de standarde pentru a evita conflictele din cadrul cuplului. In timp ce fiecare cuplu isi va stabili propriile standarde, acestia urmeaza mai ales un set de principii de baza.

 

1. SITUATIA CONVENITA SI FARA PRESIUNE ASUPRA VREUNEIA DINTRE PARTI

Principala si cea mai importanta dintre premisele pe care trebuie sa le urmeze toate schimburile de parteneri este faptul ca ambii membri ai cuplului trebuie sa fie interesati si sa accepte sa realizeze acest tip de practica. Cu alte cuvinte, este esential ca nici una dintre parti sa nu accepte ceva ce nu doreste cu adevarat, doar pentru a-si satisface partenerul

 

2. SIGURANTA INAINTE DE ORICE

Un alt element de baza este utilizarea profilaxiei: practica sexuala cu diferiti parteneri poate duce la un risc ridicat de transmitere a infectiilor sexuale sau a sarcinilor, daca nu se face cu protectie. Utilizarea prezervativelor si a altor mecanisme de protectie poate reduce acest risc.

 

3. FARA IMPLICARE EMOTIONALA

Una dintre premisele cele mai de baza care face miscarea swinger sa nu aiba repercusiuni negative asupra cuplului, este faptul de a mentine actul de schimb in ceva pur sexual, fara implicari emotionale.

 

4. NU AR TREBUI SA FIE SINGURA PRACTICA SEXUALA

Swinging-ul poate fi o practica stimulatoare pentru persoanele care o practica, dar este foarte recomandat sa nu fie singura pe care o desfasoara. Mentinerea relatiilor sexuale cu cuplul in alte contexte si fara schimburi este, de asemenea, necesara si sanatoasa pentru mentinerea cuplului.