Felatia sau sexul oral

Felatia este practice sexuala care consta in a suge,a linge,a introduce in gura sexul in erectie al partenerului si a efectua miscari de du-te vino, simuland raportul sexual. Termen familiar: sex oral.

Aceasta practica ii provoaca barbatului senzatii erotice intense, care pot duce la orgasm, ejacularea putand avea loc in gura partenerei sau in afara. Sperma poate fi inghitita fara teama daca barbatul nu este infectat cu SIDA sau alte boll transmisibile pe cale sexuala. Cu exceptia cazului in care exista o infectie reala, sperma este sterile, dar, bineinteles, aceasta poate fi si scuipata afara din gura.

Unele persoane manifesta dezgust pentru aceasta practica. De-a lungul experientelor sexuale, aceasta repulsie poate sa dispara sau sa se confirme. Sexualitatea este, inainte de toate, un joc pentru obtinerea unei placeri impartasite si nu poate avea loc in conditii de constrangere si dezgust; fiecare trebuie sa stie sa isi declare nevoile si limitele sale. Penisul este, de asemenea, locul excretiei (pentru urina). Aceasta proximitate este, deseori, originea repulsiei. 0 igiena intima zilnica este necesara si suficienta pentru a permite manifestarea emotiilor fara a provoca dezgustul partenerei. Mirosurile secretiilor sexuale sunt specifice si, uneori, puternice, si constituie o sursa de excitatie sexuala pentru unii.

Prin aceasta practica se pot transmite boli infectioase, in special, SIDA. Este, deci, recomandat sa se utilizeze prezervativ pentru felatie. Riscul este mic, dar necuantifiabil, si au fost raportate cateva cazuri de contaminare. Riscul creste daca sperma este ejaculate in gura partenerei, daca gura prezinta rani, inflamatii.

Prezervativul trebuie sa fie pus inaintea oricarei introduceri in gura, caci lichidul glandelor Iui Cowper este prezent pe gland in timpul erectiei si acest lichid este infectat in caz de SIDA.

Raporturile oro-genitale (felatie, cunnilingus) sunt, deseori, practicate ca mangaieri in cadrul preludiului raportului sexual (vezi preludiu). Partenerii se stimuleaza pe rand, preferand sa se concentreze asupra unei singure placeri sau stimularea poate fi simultana, cuplul se aseaza, in acest caz, unul cu picioarele Ia capul celuilalt; aceasta pozitie este numita 69.