Relatia sexuala anala (coit anal, sodomie)

Practica sexuala in care penisul in erectie este introdus in anusul partenerului sau al partenerei.

Anusul este bogat inervat si constituie o zona erogena importanta in sexualitate. Mangaierea anusului este, deseori, apreciata de barbati si de femei, insotita de mangaierea clitorisului, a penisului sau in timpul raportului sexual. Se poate, de asemenea, introduce un deget in anus. In timpul coitului, masajul prostatei creste, Ia unii barbati, intensitatea orgasmului.

Coitul anal este, cel mai des, cerut de barbatul care doreste sa traiasca aceasta senzatie, penisul find mai strans in anus, senzatia este diferita de penetrarea vaginala. Femeii care nu a experimentat niciodata aceasta practica ii poate fi frica de jena sau de durerea provocata, prin introducerea penisului in anus. Ea poate, de asemenea, sa considere aceasta practica dezgustatoare sau degradanta. Libera alegere si dorintele trebuie sa fie respectate, atat de barbat cat si de femeie. Introducerea penisului trebuie sa se faca intr-o maniera delicata, sfincterul anal avand ca reflex sa se reinchida la orice incercare de penetrare. Trebuie sa fie relaxat, putin cate putin, prin mangaieri. Un lubrifiant hidrosolubil (si nu un lubrifiant gras) va permite evitarea unei iritatii, deoarece aceasta zona nu este umezita in mod natural. Introducerea unui deget in anus poate sa preceada penetrarea penisului.

Dupa ce sfincterul s-a obisnuit sa se destinda, coitul anal, prin miscarile de du-te vino, poate sa fie o sursa de placeri intense si de orgasm, pentru femeie.

Coitul anal presupune de 3 on mai multe riscuri de transmitere a bolilor sexuale decat raportul sexual vaginal, deoarece sperma, daca este infectata, sau glandul, daca prezinta ulceratii, este in contact direct cu rectul al carui perete este fragil si bogat vascularizat. Prin aceasta „poarta”, germenii pot sa infecteze mai usor organismul.

Utilizarea prezervativului este, deci, recomandata cu tarie pentru penetrarea anala, impreuna cu folosirea unui lubrifiant (care va evita ruperea prezervativului) pe baza de apa; ceilalti lubrifianti fac prezervativul poros si, deci, permeabil.

Este important sa se stie ca, chiar daca nu are loc ejacularea, lichidul glandelor lui Cowper, care umezeste glandul in timpul erectiei, este infectat in caz de SIDA.

Daca dupa penetrarea anala urmeaza o penetrare vaginala trebuie schimbat prezervativul, caci germenii continuti de rect pot provova o infectie vaginala. In cazul neutilizarii unui prezervativ, felatia si penetrarea vaginala trebuie sa preceada coitul anal si nu sa ii succeada.

Coitul anal este, uneori, utilizat ca metoda contraceptiva sau pentru a permite placeri sexuale pastrand himenul intact, in culturile in care virginitatea este importanta.