Fapte interesante despre capacitatea vidrelor de mare de a folosi instrumente

Dacă ați urmărit istoria evoluției, veți opina că utilizarea instrumentelor a fost una dintre cele mai mari etape de dezvoltare, nu?

Ei bine, utilizarea instrumentelor pentru diverse activități a însemnat o îmbunătățire a capacității intelectuale și fizice. Unele dintre creaturile care au început să folosească unelte mai devreme decât vă puteți imagina sunt vidrele de mare! 

Să aflăm istoria lor cu instrumente;

Cum au început vidrele de mare să folosească instrumente

Potrivit oamenilor de știință, vidrele de mare folosesc unelte de piatră de milioane de ani! Ei cred că vidrele au fost printre utilizatorii de pionier ai acestor instrumente, învingând alte mamifere marine care sunt considerate a fi mai inteligente. 

Vidrele de mare folosesc instrumentele pentru diverse activități. Cel mai predominant este însă spargerea crustaceelor ​​în căutarea hranei.

Sună interesant, nu?

Ei bine, chiar mai mult, nituitor este faptul că acest obicei are mai bine de un milion de ani! Potrivit unui studiu genetic efectuat în California, strămoșii vidrelor de mare au folosit instrumente similare pentru a sparge suprafețele în căutarea hranei. 

Invenții interesante ale creaturilor marine

Cuiva ar fi iertat să creadă că creaturile marine nu se confruntă cu dificultăți în habitatul lor natural. Cu toate acestea, aceste creaturi au provocări care le-au forțat să caute soluții în mod creativ. 

De exemplu, recent s-a descoperit că delfinii folosesc bureți pentru a-și proteja nasul atunci când vânează pești pe fundul mării. Oamenii de știință australieni opinează că aceasta este o invenție recentă, care are abia 200 de ani!

De ce vidrele de mare sunt unice

Deși creaturile marine sunt inovatoare din punct de vedere creativ, vidrele de mare sunt unice. Ei folosesc pietre ca nicovale și ciocane.

Spre deosebire de delfini, folosirea instrumentelor de către vidrele de mare pare a fi înnăscută. Aceste creaturi marine abia se luptă să manipuleze uneltele, indiferent de vârsta lor. De exemplu, vidrele de mare orfane a căror mișcare a fost restricționată au descris comportamentul utilizării instrumentelor fără expunere sau antrenament prealabil!

Unde să găsești vidre de mare

Vidra de mare se găsește de-a lungul coastei Oceanului Pacific în Asia și America de Nord. Creaturile au blana valoroasa care le-a amenintat insasi existenta. 

La un moment dat, creaturile aproape au dispărut din cauza vânătorii crescute. La începutul secolului al XX-lea au mai rămas doar 1000-2000 de vidre. Scăderea numărului a tras un semnal de alarmă și a declanșat stabilirea unor legi pentru a preveni extincția care se pretindea.

Cercetări suplimentare despre vidrele de mare