Factori pentru o relatie de cuplu de succes

Factori pentru o relatie de cuplu de succes Factori pentru o relatie de cuplu de succes

Aspectul afectiv si sentimental este un factor important pentru sanatatea oamenilor, este un aspect care le afecteaza intreaga viata deoarece persoana, prietenii si partenerii se pot dezvolta. In cazul specific al cuplurilor sentimentale, trebuie pastrat un echilibru delicat, deoarece fiecare persoana traieste intr-o lume modelata de gusturile, preferintele, aspiratiile, normele si valorile sale. Atingerea unui echilibru adecvat intr-o relatie este o arta.

Cuplurile tind sa aiba momente foarte bune de-a lungul vietii, dar si momente foarte proaste. Dar complicatiile din viata ca cuplu nu apar peste noapte, exista multe indicii ca relatia se deterioreaza, iar cursul relatiei poate fi corectat astfel incat sa nu se incheie intr-un esec complet. Este vorba doar de a nu inchide ochii de realitate si de a mentine o atitudine de comunicare deschisa cu cuplul, incercand sa echilibreze toate situatiile care par sa se debordeze si sa complice relatia.

Este nevoie de multa rabdare, incercarea de a rezolva problemele de cuplu presupune implicarea atat in   cautarea unei solutii, a renunta la anumite probleme si a gasi spatii in care ambele se pot impartasi este esentiala. Alocarea timpului pentru rezolvarea problemelor este primul pas, deoarece daca optati pentru separare la primul semn de probleme relatia ar deveni foarte instabila, petrecerea timpului impreuna pentru rezolvarea unei probleme ar putea chiar ajuta la unirea lor mai mult in obiectivele lor.

Pastrarea flacarii iubirii : Sexul este important in relatiile de lunga durata, detaliile studiului , fiecare cuplu este de acord cu frecventa, intensitatea, si gusturile acesteia. Stim cu totii ca fiecare dintre noi are propriile fantezii, nu? Cu toate acestea, cu siguranta ne-am gandi de doua ori inainte sa facem efectiv aceste fantezii - de aici apar ideile de jocuri de rol .

Jocul de rol a devenit acum o tendinta uriasa, in special pentru cuplurile care doresc sa traiasca o viata de cuplu interesanta sau vor doar sa se bucure de viata lor sexuala - oricare ar fi motivele tale, exista un scenariu de joc pentru tine! Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul, jocul de rol sexual este orice tip de joc de rol care implica context sexual sau orice element erotic care isi propune sa trezeasca cuplul si sa-si indeplineasca fanteziile. De exemplu, ea poate juca rolul unei escorte de lux, si el fiind clientul.

Jocul cu rolul poate, intr-adevar, reinnoi romantismul si adauga o scanteie speciala la angajamentele pe termen lung. Intr-adevar, este un adevarat fapt trist ca de multe ori relatiile pot deveni plictisitoare la un moment sau altul. Anii de casatorii sau relatii pe termen lung isi pot pierde scanteia uneori, pe masura ce cuplurile incep sa se instaleze ca faina veche intr-un borcan.

Iubire in fiecare zi : majoritatea persoanelor intervievate au explicat ca este important sa nu-si neglijeze partenerul, deoarece ,, dragostea este demonstrata in actele de zi cu zi".

Lucrurile fiecarei persoane : Desi sunt impreuna, este important sa aiba independenta, de la obiecte, confidentialitate, timp si activitati pana la gestionarea sentimentelor si emotiilor.

Timpul impreuna : Cuplurile de succes petrec timp impreuna , insa se caracterizeaza prin utilizarea acestui timp pentru a desfasura activitati in afara rutinei.