Dieta cu banane promite sa te scape de 8 kg intr-o luna: iata cum functioneaza!

Bogata in potasiu si magneziu, pe langa alte minerale si vitamine, banana ajuta digestia, imbunatateste starea de spirit si are chiar efecte remarcabile in combaterea simptomelor sindromului premenstrual. Acest lucru se datoreaza faptului ca este si o sursa de triptofan, una dintre substantele responsabile pentru sentimentul de bunastare. Ca si cum acest lucru nu ar fi de ajuns, acest fruct este, de asemenea, un mare aliat pentru a pierde in greutate.

Dieta cu banane Dezvoltata in Japonia, in 2008, dieta cu banane a devenit populara pentru ca este extrem de usor de tinut si promite o pierdere rapida. Planul consta in principal in a lua micul dejun doar cu o banana si un pahar de apa calda sau la temperatura camerei. Potrivit creatorilor sai, fructul si apa au ca rezultat formarea unui fel de „gel”, care umple stomacul si provoaca satietate prelungita.

Printre regulile acestei diete este neingerarea niciunui aliment pana la pranz. Ca o gustare, ati putea manca ceea ce doriti, cu exceptia deserturilor, si se recomanda reducerea consumului de alimente cu multe grasimi sau calorii. Ultima masa ar trebui sa fie cel mult la ora 20:00 si sa nu mancati nimic altceva pana la somn.

Potrivit celor responsabili de aceasta propunere, dieta cu banane va va ajuta sa pierdeti in greutate pana la 8 kg intr-o luna, daca este efectuata corect. Nu exista nici un caracter obligatoriu in ceea ce priveste activitatea fizica, dar cercetatorii subliniaza ca 30 de minute de mers pe zi ar fi suficient pentru a promova scaderea in greutate.

Pro si contra dietei cu banane

Printre principalele avantaje ale dietei cu banane, gasim utilitatea planului si prezenta unui aliment cu o valoare nutritiva ridicata. In plus, regimul nu necesita restrictii asupra oricarui nutrient si exalteaza importanta evitarii alimentelor prea dulci si grase.

Pe de alta parte, expertii spun ca doar o banana pentru micul dejun nu este suficienta, considerat cea mai importanta masa a zilei, ar putea afecta aportul de alte elemente nutritive necesare pentru buna functionare a organismului si nu garanteaza energie pentru a doua zi.