Dependenta de telefoanele mobile – ce spun statisticile

Abundenta telefoanelor mobile este un fenomen. Apple a oferit consumatorilor primul iPhone acum mai bine de 10 ani, iar introducerea sa a creat o adevarata necesitate in randul utilizatorilor. Acum, un procent urias de consumatori detin telefoane smart. Folosim gadgeturile mobile pentru a ne juca, pentru a face cumparaturi pe internet, pentru a partaja fisiere, pentru a comunica pe retelele de socializare si pentru a alunga plictiseala

Statistici despre utilizarea telefoanelor mobile smart

Cu toate acestea, dependenta de tehnologii are un dezavantaj foarte mare: indivizii se folosesc prea mult de telefoanele mobile, pana in punctul in care acestea le pot afecta sanatatea, concentrarea si viata. Dependenta tehnologica este ceva ce se poate intampla oricui si tot mai multe entitati trag un semnal de alarma in acest sens. Detox-ul digital devine din ce in ce mai prezent in articole online.

Dependenta de tehnologie este o problema moderna, care este in crestere, pentru ca tot mai multi consumatori utilizeaza telefoanele mobile. Smartphone-urile au devenit parte integranta a modului in care oamenii actioneaza zilnic; o extensie a sinetului. Separarea de telefoane mobile poate ajunge sa creeze anxietate, iritabilitate si chiar simptome psihologice similare cu dependenta de droguri, in unele cazuri.

Statisticile arata ca utilizatorii isi ating telefoanele mobile in medie de 2617 ori pe zi. Cei mai infocati utilizatori mobili ajung chiar sa atinga ecranul telefonului mobil chiar si de 5427 de ori. Asta inseamna 1 milion de atingeri de ecran pe an si 2.42 de ore de afisare a ecranului telefonului pe zi.

Utilizatorii mai dependenti de telefoanele mobile interactioneaza cu acestea mai mult, pana la 3.75 ore pe zi. Aceste date includ toate tipurile de interactiuni – de la citirea si trimiterea de texte la derularea informatiilor pe platformele social media. Iata cat de importante sunt aceste telefoane mobile in viata consumatorilor moderni.

Detinatorii de iPhone isi deblocheaza telefoanele de 80 de ori pe zi, in medie, iar cei care folosesc telefoane cu sistem de operare Android de 110 ori pe zi. Acest lucru inseamna ca intr-o zi de utilizare, indivizii iPhone isi verifica telefoanele de 6 – 7 ori pe ora sau o data la 10 minute. Utilizarea frecventa poate avea un efect negativ asupra comunicarii cu ceilalti in timpul discutiilor face-to-face si este deseori perturbatoare. In anumita cazuri, s-ar putea spune ca am devenit mai preocupati de interactiunea digitala decat de interactiunile sociale fata in fata.