4 lucruri enervante ale telefoanelor mobile

 

Pe cat sunt de utile, interesante si relaxante, pe atat de enervante si stresante pot deveni telefoanele mobile sau smartphone-urile prezentului.

Credem totusi ca este destul de important sa stii si sa determini sursa, respectiv solutiile, astfel incat sa te poti bucura pe deplin de telefonul tau si sa nu optezi pentru a-l degrada in mod voit, tu sau ceialalti din jur, intr-un moment de irascibilitate.

  

1. Soneria notificarilor

Unele persoane detesta sunetele pe care le scot notificarile multiple, de pilda la mesajele si notificarile Facebook. Acele sunete pot fi deseori extrem de enervante, mai ales atunci cand tu sau cei din jur incercati sa va odihniti, lucru ce ar trebui sa te puna pe ganduri de fiecare daca cand achizitionezi sau folosesti un telefon nou.

Astfel, recomandarea noastra este sa scoti acele sunete si sa lasi dispozitivul in modul silentios. Notificarile importante nu vor aparea niciodata pe Facebook!

 

2. Luminozitatea ecranului

Foarte multe dispozitive vin in prezent cu functia de auto-reglare a luminozitatii, lucru ce poate fi deseori mult mai enervant decat ideea de a-ti regla lumina singur, dupa propriul plac si limita suportabilitatii proprii. Ba mai mult, aceasta functie iti poate obosi ochii si mai tare.

De aceea recomandam sa verifici daca telefonul tau are aceasta functie si sa optezi pentru reglarea luminozitatii in mod automat.

 

3. Update-urile

Unele update-uri reusesc cu mare usurinta sa-I scoata din minti pe proprietarii telefoanelor mobile. Rolul lor este de a imbunatati performantele si de a rezolva o serie de erori, insa nu toate update-urile vin cu acest beneficiu. Dimpotriva! Unele duc la ingreunarea modului de operare a acestuia. O idee foarte buna e setarea update-urilor in mod manual din meniul de setari si primirea notificarilor, astfel incat tu sa ai ultimul cuvant atunci cand doresti sa-ti instalezi un nou update si acesta sa nu se autoinstaleze.

 

4. Animatiile

In timp ce unii considera animatiile de fundal extrem de interesante, altii se obisnuiesc de ele intre timp si ajung sa le considere obositoare, chiar stresante. In plus ele sunt un minus pentru bateria telefonului, care se va consuma mai repede. De aceea iti recomandam sa te orientezi catre un simplu wallpaper, fara efecte.