De ce facem selfie-uri cu telefoanele mobile?

Toti facem selfie-uri cu telefoanele mobile. Unii mai mult, unii mai putin. Azi toata lumea are in buzunar un telefon cu camera, iar asta inseamna ca e simplu si usor sa faci selfie-uri. Dar de ce facem acest lucru. Cum este posibil ca selfie-ul sa devina un fenomen global? Iata cateva motive. 

Definitie selfie

Selfie este o fotografie a propriei persoane, de obicei realizata cu un telefon mobil si ulterior incarcata pe un site de social media. 

In prima instanta facem poze cu noi insine si le postam online pentru ca alte persoane sa le vada, sa le comenteze si sa le dea "like". Iar asta nu este o noutate. Autoportretele exista de sute de ani. 

Si totusi iata cateva lucruri care alimenteaza dorinta de a posta selfie-uri fotografiate cu telefonul mobil:

1. Vrem sa fim iubiti. 

Cand facem o poza cu telefonul mobil, vrem sa o afisam cat mai curand pe internet pentru a vedea reactia prietenilor, cunoscutilor si strainilor. Uneori dupa ce postam poza, ramanem cateva minute online si dam refresh la pagina pentru a vedea numarul de comentarii si like-uri. De ce? Pentru ca toate acestea ne fac sa ne simtim apreciati, iubiti. In definitiv era o poza cu chipul meu. 

2. Vrem sa fim acceptati. 

Aceleasi like-uri si comentarii ne fac sa simtim ca suntem acceptati. Vrem sa vedem ca sunt persoane carora le pasa de noi, ca suntem vizibili. Sa faci selfie-uri a devenit atat de comun incat este ceva ciudat daca cineva nu face acest lucru. In mod obisnuit, oamenii fac mai multe selfie-uri si posteaza doar o imagine - cea in care li se pare ca au iesit mai bine. Suntem inundati de fotografiile prietenilor si familiei in fiecare zi - si toti au aceeasi dorinta - de a fi acceptati si iubiti. In mod automat ne vom compara cu ei. Asa ca vom incerca din rasputeri sa realizam un selfie si mai frumos, ca sa primim mai multe like-uri si comentarii ... iar ciclul continua. 

3. Cautam conexiune. 

Motivul pentru care site-urile si aplicatiile social media, cum ar fi Facebook, Instagram si Twitter, sunt atat de populare, este ca suntem fiinte sociale care doresc sa interactioneze intre ele. 

Realizarea de fotografii cu telefoane mobile si postarea lor pe retelele de social media ne ajuta sa ramanem in legatura cu familia si prietenii nostri. Iar asta este un lucru bun. Sigur, este nevoie de echilibru.