De evitat cand conduceti o masina cu transmisie automata

Transmisia automata este fara indoiala una din cele mai mari inventii din industria auto. Masina automata deschide o intreaga era pentru proprietarii de masini datorita sigurantei pe care o ofera. Acest tip de masina este favorizat nu doar de catre soferii profesionisti, ci si de persoanele cu abilitati de conducere de baza. Cu toate acestea, masina automata nu este inefabila.

 De fapt, exista cateva greseli frecvente care va pot costa viata, atunci cand conduceti un automobil automat. Iata ce trebuie sa evitati mai exact.

1. Deplasarea pe o panta in modul liber de conducere.

Acest lucru nu va permite sa accelerati.

Taie alimentarea cu ulei, iar transmisia nu se lubrifiaza corespunzator pentru o functionare usoara. Astfel masina se uzeaza si pot aparea deteroriorari semnificative. De aceea, va recomandam sa renuntati la acest obicei deoarece costurile cu reparatiile pot fi destul de mari.

2. Schimbati vitezele cand masina este in mers

Nu puteti economisi combustibil in acest mod. Acest lucru face ca piesele transmisiei sa schimbe rapid directia, solicitand foarte multe cutia de viteze.

In schimb folositi franele pentru a opri masina. Unii soferi trec pe modul Park/ Parcare fara sa traga frana, ceea ce este rau pentru cutia de viteze.

3. Tineti masina pe liber la lumina rosie.

Riscati sa stricati masina facand acest lucru.

Multe persoane fac asta pentru a economisi combustibil si pentru a proteja transmisia de uzura inutila. Dar de fapt, pierderea este minima daca trageti franele mentinand cutia de viteze in modul Drive. Problemele reale au loc atunci cand intrati si iesiti din modul liber/ neutru.

4. Treceti in modul de parcare inainte de oprirea completa a masinii cu transmisie automata.

Nu trebuie sa treceti in modul parcare decat in momentul in care masina dumneavoastra este complet oprita.

Trecerea in modul Park duce la introducerea unui pin de blocare intr-o treapta de viteze atasata..

Trageti de motor inainte de a-l incalzi

Este o greseala care se intampla mai ales in sezonul de iarna. Uleiul se ingroasa si se misca lent cand afara e frig.

Dati timp combustibilului si componentelor - un minut - pentru a rula in transmisie. Daca intrati in viteza si incepeti sa conduceti la viteza mare de la inceput, riscati sa produceti daune interne grave.

Concluzie

Unele persoane pot gasi ca aceste greseli nu sunt atat de importante, dar in general soferii nu sunt experti in mecanismul tehnologic al functionarii unei masini. Evitarea acestor practici nu este dificila. Trebuie doar sa le exersati. In final va vor ajuta sa ramaneti in siguranta la drum si sa economisiti bani din intretinerea masinii.