Ce trebuie sa faci pentru a inchiria o masina cand calatoresti

Organizarea unei vacante cu familia sau prietenii pentru a vizita o tara - sau o parte din ea - cu masina, este ceva ce devine tot mai comun si mai usor de realizat. Aveti nevoie doar de un punct de plecare marcat pe harta, de locurile de interes pe care doriti sa le vizitati cu rezervarile relevante ale hotelului si, bineinteles, ca exista o masina de inchiriat care, de asemenea, in multe cazuri devine parte a vacantei.

Iata cateva faturi pentru a face ca inchirierea masinii de vacanta sa fie perfecta.

Verificati acoperirea cardurilor

Verificati daca cartea dvs. de credit ofera o asigurare care acopera incidentele cu masinile de inchiriat. Unele dintre categoriile cele mai inalte (aur sau platina) includ asigurarea pentru inchirierea de autoturisme in taxa anuala atunci cand chiria este platita cu acel card. Aceasta poate insemna o economie semnificativa de 15-25 de euro pe zi.

Reduceri suplimentare

Aproape toate companiile ofera reduceri pentru detinatorii de carduri de fidelizare a companiilor aeriene. Deoarece inregistrarea pentru aceste programe de loialitate este gratuita, nu exista nici o scuza pentru a nu obtine aceasta reducere in plus.

Mai multe zile, mai ieftin

Uneori este mai usor sa inchiriati masina timp de 2 sau 3 zile, mai ales la sfarsit de saptamana, decat o singura zi. Verificati ofertele disponibile in orice moment.

Rezervati din timp

In general, majoritatea rezervarilor online ale companiilor mari pot fi anulate fara costuri cu cateva zile inainte de calatorie. Este mai bine sa faceti mai multe rezervari in timp, daca exista date diferite de calatorie, decat sa asteptati in ultima clipa.

Verificati masina inainte de a parasi garajul sau parcarea

Verificati masina de inchiriat inainte de a parasi garajul si faceti fotografii atunci cand o primiti si cand o livrati pentru a evita revendicarea pentru daune care nu sunt ale voastre.

Echipament auto de inchiriat

Echipamentele masinilor de inchiriat sunt de obicei de baza, dar exista elemente, cum ar fi aerul conditionat, care este important de determinat. Exista si alte optiuni, cum ar fi GPS si alte gadgeturi care pot fi foarte utile atunci cand calatoriti in alte tari cu o masina de inchiriat.