De ce trebuie sa mergem la dentist cat mai des

Dentistul

Aparent, nu aveti probleme dentare (dureri, sanaerari ale ainaiilor, carii vizibile) si va lipsiti fara ariiţ de vizita anuala, recomandata, la dentist… Bineinteles, nu este niciodata o placere sa deschizi aura si sa vezi cum ti se apropie freza de dinti.

Uitati de spaimele voastre de cand erati fetita si repetati-va zicala „Este mai usor sa revii etc.”.

La un control, dentistul va putea:

  • Depista la tirnp cariile si preveni dezvoltarea acestora.
  • Repera inflamatiile gingiilor si alte leziuni bucale.
  • Efectua o detartrare, care are un dublu obiectiv:

Preventiv: tartrul favorizeaza inflamarea gingiilor si perrnite proliferarea bacteriilor care, in tirnp, pot afecta osul maxilarului,

Estetic: dintii ingalbeniti sau patati de nicotina, cafea, ceal, sunt mult mai albi dupa detartrare.

Periuta de dinti

Aspra, medie, moale, cu capul articulat, flourul, anti-glisanta… va este greu sa alegeti. Aflati ca parul din fire naturale favorizeaza proliferarea bacteriiţor: optati, deci, pentru nylon. Pentru a ajunge in colturile mai greu accesibile, alegeti un model cu cap mare. Daca este mai scurt, capul faciliteaza curatarea tuturor dintilor.

Schimbati periuta de dinti de 3 sau 4 ori pe an: firele tocite nu mai pot ataca placa bacteriana.

Nu uitati:

Periajul trebuie facut dupa fiecare masa sau cel putin de doua ori pe zi. Periati separat dintii de pe maxilarul superior si de pe cel inferior, inclinand peria cu 45° pe gingie. Faceti miscari de rotatie pentru a peria dintii si a masa gingiile.

Pasta de dinti

Absolut necesara impreuna cu periuta de dinti pentru indepartarea placii bacteriene, pasta de dinti este aliatul curateniei, albetii si protectiei emailului. Astazi, fluorul este intalnit aproape in orice pasta de dinti. De ce? Pana la varsta de 10 ani, fluorul se fixeaza in emailul dentar si il face mai rezistent. Pe tot parcursul vietii, el favorizeaza remineralizarea suprafetei dintiţor si o intareste in lupta impotriva bacteriilor, deci, impotriva cariilor.

Iata de ce, pasta de dinti este mijlocul cel mai bun pentru a asigura doza zilnica de fluor de care au nevoie dintii nostri.