Detartraj Iași la dinții de lapte ai copilului?

detartraj iasi detartraj iasi

Element esențial în viață, dinții sunt aproape sacri. Suntem fericiți când apare primul la copilul nostru, suntem fericiți când cade primul și ajunge micuțul șoricel, îi repetăm de zece ori pe zi să se spele pe dinți, îi cumpărăm o periuță cu personajele preferate și încercăm să-l obișnuim cu respectarea unei igiene orale. Ar trebui să apelați la un detartraj pentru dinții de lapte ai copilului dumneavoastră? Probabil că e una din întrebările care va frământă.

De la 2 ani, copiii pot (și ar trebui) să se spele pe dinți. Depinde de voi, părinții, să-i învățați cum să facă, să-i oferiți prima periuță și pastă de dinți care „nu ustură prea mult”.

- Nu ezitați să-l ajutați la început, să-i arătați cum se periază corect pentru că el să vă imite.

- Nu există negociere în cazul acesta: trebuie să se spele pe dinți dimineața și seara.

- Trebuie să devină un obicei, un ritual precum baia, masa de seară sau citirea unei povești înainte de culcare!

Preveniți cariile

Inamicul dinților sunt cariile. Iar dușmanul cariilor este periuța de dinți care va îndepărta zahărul depus. Este ușor să îi explicați copilului acest lucru într-un mod destul de jucăuș și să-l încurajati să se spele pe dinți. De asemenea, îi puteți explica că este un super-erou, ca Spiderman, și că vânează carii.

În jurul vârstei de 6 ani, primul molar permanent apare în partea din spate a gurii. Este cel mai cariat dinte (la 12 ani, are mai multe cavități decât toți ceilalți dinți la un loc!). Trebuie protejat. Părinții ar trebui să acorde o atenție deosebită curățării acestuia.

De la ce vârstă duceți micuțul la doctor pentru un detartraj https://www.detartraj-iasi.ro/

Pentru a verifica sănătatea orală a copiilor, părinții trebuie să-l ducă pe cel mic la dentist cel puțin o dată pe an.

Deseori se crede că ceea ce se întâmplă cu dinții de lapte nu este atât de rău, deoarece cel mai probabil o să cadă. Greșim pentru că se poate ajunge la rădăcini, așa că trebuie să fim atenți.

Cariile sunt una dintre cele mai frecvente probleme dentare la copii din cauza igienei deficitare sau a periajului prost, favorizând formarea plăcii dentare care se va transforma ulterior în tartru. Nu mai vorbim de alimentația haotică și de cantitățile de dulciuri pe care copii le ingerează în general (și nu îi putem blama, întrucât le este greu să înțeleagă consecințele consumului excesiv de zaharuri).

Unii copii cu carii nedureroase nu bănuiesc prezența acesteia, adesea ascunsă după un depozit de tartru. În timp, cariile nediagnosticate vor progresa spre un abces dentar. De asemenea, acumularea de toxine poate provoca respirația urât mirositoare chiar și la copii, dacă nu este eliminat tartrul în mod regulat.

De asemenea, credem că este interzis să apelăm la o procedura de detartraj al dinților și ne înșelăm amarnic! Copiii au și ei tartru contrar a ceea ce ați putea crede. Dinții copiilor pot trece printr-un detartraj fără probleme. Mai mult, dacă știți cum să încurajați copilul, acesta va fi încântat să-și vadă dinții strălucitori. Nu există limite de vârstă atâta timp cât copilul este încrezător.