Cum sa alegeti un profesionist pentru sanatatea mintala a dvs

Nu există nicio îndoială că majoritatea populației umane a suferit boli mintale la un moment dat în viața noastră. A face față stresului, presiunii, îndeplinirii așteptărilor, gestionării eșecurilor și respingerii și chiar temerile ne-au stresat mintea mai mult decât recunoaștem. În circumstanțe normale, suntem capabili să depășim orice criză emoțională avem de-a face. Știm cu toții că orice frică, anxietate sau presiune pe care o simțim ar dispărea în curând. Pentru că asta ar trebui să fie, trebuie să mergem mai departe și să mergem mai departe în viața noastră.

Cu toate acestea, există acei oameni care sunt prinși în interiorul oricărei bătălii sau lupte pe care o duc. Cu cât rămân mai mult și sunt incapabili să avanseze, cu atât mai mult se răsfățează cu mizeria lor mentală. Și când au căzut în depresie, se luptă să-și revină de boala lor de sănătate mintală. Știm cu toții că, atunci când suntem diagnosticați cu depresie, ar trebui să cerem ajutor imediat. Indiferent dacă ajutorul este sub forma unui grup de sprijin sau într-o formă a familiei și a prietenilor noștri. Cu toate acestea, recunoaștem și faptul că trebuie să solicităm asistență profesională și de la experți în sănătate mintală.

Cu toate acestea, găsirea unui profesionist potrivit în domeniul sănătății mintale care să vă ajute să depășiți ceea ce experimentați poate fi o sarcină dificilă de făcut. Cum ne putem asigura că medicul nostru curant nu este doar cunoscător în domeniul său de expertiză, ci și suficient de plin de compasiune pentru a înțelege prin ce trecem și a fi suficient de răbdători pentru a face față cu noi? Vă prezentăm diferitele tipuri de profesioniști din domeniul sănătății mintale și expertiza acestora. Ar trebui să puteți restrânge lista după ce ați citit această postare.

Dacă începeți să simțiți stresul, anxietatea, presiunea sau aveți dificultăți în a face față cu ceva, atunci primul apărător în linie este medicul de familie. Medicii generaliști se ocupă mai mult de probleme psihologice. Toți medicii de familie trebuie să urmeze antrenamente pentru sănătatea mintală, de aceea sunt echipați pentru a vă ajuta. Ei vă pot planifica activitățile în avans, chiar și rezervând o întâlnire dublă pentru a vă întâlni. Ei au acest așa-numit Plan de tratament pentru sănătatea mintală care vă poate ajuta să vă depășiți situația actuală. Dacă nu doriți să solicitați ajutorul unui medic de familie, aveți și opțiunea de a merge pentru profesioniști mai direcți în sănătate mintală.

PSIHIATRU

Dacă ai căzut puternic în depresie, atunci poate că e timpul să cauți ajutor de la un psihiatru. Acest lucru se datorează faptului că psihiatrii sunt experți atunci când vine vorba de identificarea și tratarea oricărui tip de boală mintală. Acestea sunt echipate cu cunoștințe medicale și științifice care le permit să identifice un tip de tulburare mintală, precum și simptomele și semnele complexe ale acesteia. Sunt capabili să coreleze efectele sănătății mintale nu numai în creier, ci și în corp. Au de-a face cu trei sau mai multe ramuri ale științei și anume:

Biologie - studiază modul în care factorii biologici îți afectează corpul și mintea. Cazurile de schizofrenie și tulburări bipolare se încadrează în această categorie.

Psihologie - modul în care vă stresează gândirea și problemele mentale cu care vă confruntați în prezent.

Psihiatrie - abordează problemele cu care vă confruntați cu psihicul.

Printre profesioniștii din domeniul sănătății mintale, psihiatrii sunt, de asemenea, numai cei care pot da prescripții și medicamente pacienților. Majoritatea psihiatrilor și-au dedicat mai mult de un deceniu din viață pentru a studia creierul uman doar pentru a fi autorizați și pentru a-și practica profesia.

PSIHOLOGI

Psihologul, pe de altă parte, este specializat în comportamentul uman, socialism și interacțiune. Se ocupă de problemele, factorii externi și interni care ne influențează modul în care gândim, simțim, reacționăm, învățăm și credem. Aceștia se ocupă și de pacienții cu depresie, dar sunt mai atenți la consiliere și la sfaturi. Ei sunt specializați în schimbarea perspectivei tale asupra vieții. De exemplu, dacă tot ce te gândești sunt negativitățile din viața ta, ei vor încerca să scoată în evidență aspectele pozitive ale vieții tale pe care nu le-ai recunoscut.

Psihologii vă vor învăța cum să faceți față stresului și presiunii, astfel încât mintea și corpul dvs. să poată face față acestor provocări și să le facă față. Acestea se adresează în principal pacienților care au căzut într-o dependență, cum ar fi abuzul de substanțe, alcoolismul, etc. cea mai bună versiune a lor.