Cum sa incepi sa discuti despre sanatatea mintala

Cum sa incepi sa discuti despre sanatatea mintala Cum sa incepi sa discuti despre sanatatea mintala

Lumea a evoluat cu siguranță mai ales în ceea ce privește conversația din jurul sănătății mintale .

Acum, avem multe vedete care vin și vorbesc despre propriile lor lupte cu menținerea unei condiții stabile de sănătate mintală pe platformele media globale, care contribuie în mod masiv la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța diagnosticării, acceptării și apoi căutării tratamentului pentru diferite provocări ale sănătății mintale .

Cu toate acestea, în timp ce se poate accepta sau chiar promova conceptul de a căuta ajutor, pentru mulți oameni, acceptarea faptului că s-ar putea confrunta cu o problemă de sănătate mintală este un pas foarte mare în sine, mai ales din cauza stigmatizării asociate bolii mintale

Dar, există câteva modalități foarte eficiente prin care puteți deveni mai confortabil.

Înțelegerea stigmatizării

Potrivit experților, din moment ce majoritatea dintre noi dorim să fim acceptați de societate, în mod firesc, suntem înclinați să îndeplinim toate așteptările plasate de societate asupra noastră, ceea ce include și o stare emoțională stabilă mai ales în cazul bărbaților, ca stereotip atașat de acest gen proclamă că masculinitatea este puternică din punct de vedere emoțional.

De aceea este mai ușor să ascundem pur și simplu orice provocări de sănătate mintală cu care ne confruntăm. De asemenea, căutarea ajutorului nu a fost practicată decât în ​​ultimele decenii.

Din timpuri imemoriale, remediul preferat pentru orice problemă de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea, a fost să împingem înainte până când mintea s-a normalizat. Dacă aceasta a funcționat sau nu, este o dezbatere complet diferită, dar practica este încă foarte faimoasă în întreaga lume.

O altă luptă cu care se confruntă mulți oameni este aceea că aceștia nu sunt în măsură să accepte nicio problemă de sănătate mintală în fața familiei lor, deoarece doresc să mențină acea personalitate de forță și rezistență, în special cu copiii.

Pentru alții, frica de a fi judecați la locul de muncă îi împiedică să dezvăluie orice problemă mentală, deoarece consideră că, acceptând orice instabilitate emoțională, ar avea repercusiuni la fel de grave ca expulzarea.

De asemenea, este foarte posibil ca starea de sănătate mintală cu care vă confruntați să vă provoace un disconfort mare și să vă împiedice să discutați problemele cu alte persoane.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu anxietate sau depresie, deoarece acestea sunt adesea cele mai reticente în a-și dezvălui starea mentală altor persoane, primele pentru că consideră că oamenii le-ar putea judeca și cele din urmă pentru că cred că există nu are rost să încercăm să găsim o soluție, deoarece viața nu se va îmbunătăți.

Cercetările au arătat că, cu cât vorbești mai mult despre sănătatea ta mintală, cu atât devine mai bine. Pentru început, ar trebui să discutați lucrurile cu cei mai apropiați prieteni.

Apoi, trebuie să deveniți un bun ascultător și să auziți poveștile povestite de alți oameni, deoarece acest lucru ar arăta cum fiecare se confruntă cu provocări în viața lor și, probabil, vă va oferi confort și despre propria situație. Acest lucru duce adesea la o conversație, permițându-vă o platformă foarte sănătoasă pentru a vorbi despre sănătatea ta mentală.