Modul in care grasimile sanatoase stimuleaza sanatatea mintala

Modul in care grasimile sanatoase stimuleaza sanatatea mintala Modul in care grasimile sanatoase stimuleaza sanatatea mintala

Potrivit Statisticilor, aproximativ 14 milioane de oameni din Statele Unite vor fi infectați cu boala Alzheimer până în anul 2050. Numărul îngrozitor echivalează cu populația combinată din Chicago, Los Angeles și New York.

Peste 40 de milioane de americani, atât tineri, cât și adulți, suferă de tulburări de anxietate și va crește doar dacă nu facem nimic în acest sens, potrivit lui Mark Hayman. Din fericire, el recomandă să consumăm grăsimi sănătoase pentru a ne spori sănătatea mintală. Să învățăm cum funcționează acest lucru.

Renumitul nutriționist Mark Hyman, MD, a povestit cum a descoperit grăsimi sănătoase pentru a ne spori sănătatea mintală. Acum aproximativ 20 de ani, Hayman a povestit cum a suferit de sindromul oboselii cronice. Potrivit lui, se simțea ca și cum ar avea ADD, demență și depresie simultan.

El a descoperit că suferă de toxicitate pe mercur din cauza suprasolicitării, iar sănătatea creierului său a suferit cel mai mult. A experimentat o ceață teribilă a creierului care l-a forțat să rămână neconcentrat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Crezând că nu dorește niciodată ca vreunul dintre clienții săi să sufere aceeași agonie, a aventurat lumea medicinei funcționale pentru a înțelege ce facem corpurilor și creierului nostru. El a descoperit că rezolvarea sănătății creierului nostru trebuie să înceapă cu repararea corpului și eliminarea influențelor proaste și a dietei. De asemenea, el a descoperit că creșterea cazurilor de boală Alzheimer în Statele Unite este puternic legată de diabetul de tip doi. De fapt, unii experți în sănătate consideră deja boala Alzheimer drept noul diabet de tip 3.

Afectarea oxidativă provoacă declin cognitiv și neurodegenerare. Diabetul apare dacă o persoană mănâncă prea mult zahăr, carbohidrați și mai puține grăsimi sănătoase. Acest lucru crește insulina, care declanșează majoritatea celulelor adipoase să le stocheze ca grăsimi în loc să o ardă, ducând la boli cronice și inflamații.

Hayman dă vina și pe nebunia cu conținut scăzut de grăsimi care a început în anii 1960 ca fiind o modalitate sănătoasă de dietă. Potrivit acestuia, grăsimile sunt înlocuite cu făină și zahăr rafinat, ceea ce face ca oamenii să fie mai grași și mai înfometați. Prin urmare, creșterea riscului lor de diabet de tip 2, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială și deces.

Potrivit lui Hayman, răspunsul simplu este să mănânci grăsimi sănătoase. Deși este conștient de faptul că mulți oameni se vor înspăimânta, deoarece cred că consumul de grăsimi vă poate îngrașa, dar Hayman afirmă că consumul corect de grăsimi nu o va face.

În schimb, aceste grăsimi sănătoase vă pot ajuta să vă sporiți sănătatea și sistemul imunitar. Grăsimile sănătoase precum avocado, pește gras, semințe de chia, semințe de in, nuci și humus sunt bogate în acizi grași omega-3 și EPA care vă reglează metabolismul, vă normalizează nivelul zahărului din sânge, vă ajută să pierdeți în greutate și vă susține funcția creierului. Hayman recomandă, de asemenea, evitarea uleiurilor precum canola, porumb, semințe de struguri, porumb, soia și floarea-soarelui, deoarece acestea contribuie la inflamații și boli cronice.

Hayman vă recomandă, de asemenea, să consumați alimente vegetale cu conținut scăzut de glicemie , cum ar fi conopida, verdeață cu frunze închise, ceapă, sparanghel, țelină, mure și afine bogate în fibre și substanțe nutritive. De asemenea, aceste alimente nu crește nivelul zahărului din sânge, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dobândirea diabetului. Mai presus de toate, consumul de grăsimi sănătoase vă ajută corpul să absoarbă mai repede vitaminele A, D, E, K și nutrienții.

Hayman își împărtășește și dieta și cum arată dieta sa. El încorporează grăsimi care stimulează creierul, cum ar fi avocado și lapte de cocos, în crearea smoothie-ului său Green Machine pentru micul dejun. De asemenea, adaugă spanac, ceai verde matcha și semințe de cânepă pentru a-și aproviziona corpul cu substanțe nutritive pe măsură ce își începe ziua.

La prânz, el face adesea o salată cu grăsimi mari din somon, nuci, castraveți, fenicul, ulei de măsline, rucola și balsamic și o salată verde savuroasă și satisfăcătoare. De obicei, el prepară o masă mare pentru cină, cu legume fără amidon, cartofi dulci sau dovlecei și niște proteine ​​animale, cum ar fi pui prăjit sau chiftele de curcan.