Nu incerca sa-ti stapanesti urina. Iti omori rinichii

Nu incerca sa-ti stapanesti urina. Iti omori rinichii Nu incerca sa-ti stapanesti urina. Iti omori rinichii

Rinichii sunt unele din cele mai importante organe din corpul uman. Ei actioneaza ca un filtru pentru a mentine sangele curat, produc hormoni, preiau minerale, neutralizeaza acizii, elimina toxinele si produc urina.

Aceasta este o lista mare de responsabilitati care ar trebui sa ne convinga ca merita sa acordam atentie rinichilor.

Leziunile renale sunt foarte raspandite

In SUA se estimeaza ca peste 30 de milioane de persoane adulte au o boala cronica renala si nu cunosc de fapt acest lucru. Nu exista niciun tratament pentru afectiunile cronice ale rinichilor, dar vestea buna este ca ele pot fi prevenite.

Un fapt alarmant este ca distrugerea rinichilor poate trece neobservata timp de ani de zile pana cand ei obosesc si nu-si mai fac treaba. La fel ca bolile de inima, cele de rinichi sunt cunoscute ca fiind ucigatoare din umbra.

S-ar putea sa faci lucruri daunatoare pentru rinichi si nici macar sa nu stii acest lucru. Obiceiurile din rutina zilnica ce pot parea destul de inocente pot compromite efectiv functia renala, ducand la daune grave sau ireversibile.

Vestea buna etes ca dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase poate ajuta rinichii sa ramana sanatosi.

Nu consumati suficienta apa

Prima misiune a rinichilor dumneavoastra este sa filtreze sangele si sa elimine toxinele. Daca nu consumati suficienta apa, toxinele se pot acumula in organism iar acest lucru poate determina afectiuni la nivelul rinichilor si a altor organe.

Mancati prea multa sare

Desi organismul uman are nevoie de sodiu si sare pentru a functiona in parametri normali, majoritatea persoanelor mananca prea multa sare. Acest lucru poate duce la hipertensiune arterialea, ceea ce pune in final presiune pe rinichi. Este intelept sa nu consumati mai mult de 5 grame de sare pe zi. Fiti de asemenea atenti de locurile in care se poate ascunde o cantitate semnificativa de sare: in sosuri sau alte alimente prelucrate sau conservate.

Nu urinezi cand simti nevoia

Toti facem acest lucru. Corpul insista ca trebuie sa mergem la baie, dar ignoram acest lucru pentru ca suntem prea ocupati. Facand acest lucru permanent creste probabilitatea de a dezvolta pietre la rinichi, de a pierde continenta urinara sau de a intra in insuficienta renala. De aceea, este important sa mergeti la baie de la primele simptome.

Nu dormiti suficient

Daca suferiti de insomnie cronica, acest lucru poate provoa mai multe afectiuni grave de sanatate, inclusiv insuficienta renala. In timpul somnului, corpul isi revine si tesuturile renale se refac. Somnul insuficient inseamna imposibilitate corpului de a face aceste "reparatii" esentiale.