De ce tinem cont cand alegem o banda de alergat

  • Luni, 8 Martie 2021
  • Sport

Optiunile sunt multe, iar atunci cand doriti sa cumparati o banda de alergat pentru casa dvs., intrebarea obligatorie este care este cea mai buna. Raspunsul nu este simplu, deoarece cheia este in obiectivele de antrenament si in raportul pret-calitate al dispozitivului.

Cum sa alegi o banda de alergare

Cand cumparati o banda de alergat sau alegeti pe care sa o folositi in sala de gimnastica, este important sa retineti cateva aspecte:

Securitate: daca este motorizata, este esential sa aveti un sistem de securitate care sa o opreasca daca opriti sau va impiedicati.

Sistem de amortizare: este important ca benzile de alergare sa aiba un sistem bun de amortizoare, astfel incat antrenamentele sa fie mai confortabile si mai sigure, iar articulatiile sa nu sufere.

Materiale: la benzile de baza sunt utilizate garnituri de etansare din cauciuc si, la benzile cu nivel mediu, se utilizeaza elastomeri care pot fi schimbati (sunt moi in centrul benzii si grei in exterior si in interior). Benzile de alergare de inalta calitate prezinta un sistem complex de suspensii. Daca va decideti, cautati un raport bun pret-calitate.

Greutate si viteza: Fiecare banda are caracteristici diferite si este important sa va ganditi la greutatea pe care o transporta si la ce limita de viteza ajunge.

Functii electronice – multe benzi de alergare ofera o varietate de caracteristici pentru a atrage cumparatori: de la ventilatoare si interactivitate la posibilitatea de a vedea caloriile arse sau planificarea programelor.

Inclinare: benzile moderne permit programe de antrenament, folosind diferite unghiuri (exista chiar si modele care regleaza automat viteza in functie de puls, ceea ce face munca inimii optima). Daca sunteti interesati de aceasta functie, verificati cat de mult permite fiecarei benzi sa schimbe planul de inclinare. Este o modalitate buna de a creste efortul cardiovascular si fizic.

Motor adecvat. Acesta este unul dintre punctele cele mai controversate. Nu va lasati pacaliti de teoria ca cea mai mare este cea mai buna. De fapt, un 2,0 CV continuu sau mai mare este suficient pentru aproape orice utilizator daca restul componentelor sunt de inalta calitate.