Cand trebuie sa schimbati pantofii de alergare

  • Luni, 15 Martie 2021
  • Sport

Pantofii sunt cea mai buna investitie a unui alergator si un element-cheie pentru a avea grija de sanatate si pentru a evita ranile. Care sunt semnele de uzura care indica ca este timpul pentru a-i schimba?

Indiferent de modul in care acestia arata: pentru aspectul bun pe care il vedeti in exterior, pantofii de alergat au o data de expirare. Pentru a avea grija de picioarele dvs., de muschii dvs. si de intregul corp, dupa un anumit timp de utilizare, vine un moment cand trebuie sa va reinnoiti pantofii de alergat.

Neglijarea anumitor semne poate provoca probleme fizice sau poate provoca vatamari care va vor tine departe de sport timp de cateva saptamani.

Este important sa retineti ca, pentru un alergat sanatos, nu exista o investitie mai buna decat pantofii de alergat. Tehnologia aplicata functionarii a generat o multime de progrese in pantofii de alergat si impactul asupra alergatorului, sanatatea si performanta lor este enorma.

Cand sa va schimbati pantofii de alergare

Daca sunteti deja un alergator, este important sa retineti cateva lucruri in ceea ce priveste pantofii de alergat:

Toti pantofii de alergat sufera uzura in timp.

Uzura pantofilor ii face sa-si piarda proprietatile.

Expertii recomanda sa va reinnoiti incaltamintea atunci cand calatoriti intre 725 si 900 de kilometri.

Inregistrati kilometrii parcursi cu pantofii pentru a avea o idee exacta despre kilometrajul dvs.

Asfaltul deterioreaza mai mult adidasii decat suprafetele solului.

Alergarea cu pantofi deteriorati poate creste riscul leziunilor la picioare si pelvis.

Pantofii unui alergator care se antreneaza zilnic, vor suferi o uzura mai mare decat cea a unui alergator neutru care se antreneaza mai putin frecvent.

Dincolo de aceste intrebari, ceea ce trebuie sa observati este intotdeauna coerenta si rezistenta incaltamintei. Un model in stare buna este consistent, rezistent, nu permite deplasari laterale si sprijina corect greutatea alergatorului in fiecare pas.

In schimb, un pantof uzat, devine flexibil si nu mai controleaza eficient miscarile laterale. In plus, este indoit de arcul plantar, cand trebuie sa fie rigid.