De ce sa tinem cont cand alegem o bicicleta

  • Vineri, 29 Noiembrie 2019
  • Sport

Alegerea bicicletei perfecte pentru dvs. poate fi un proces complex, dar este esential sa obtineti cel mai bun beneficiu atunci cand acumulati kilometri pe sa.

Fie ca un mijloc de transport sau un vehicul de agrement, bicicleta va permite sa cresteti rezistenta cardiovasculara, sa reduceti tensiunea arteriala si sa tonifiati muschii corpului.

De asemenea, spre deosebire de alte sporturi de mare intensitate, are un risc scazut de rani, deoarece nu este un sport de contact, in timp ce ajuta articulatiile genunchiului si gleznei, parti ale corpului care sufera uzura semnificativa cand rulati distante lungi.

Un alt element important este faptul ca atunci cand rulati intr-un ritm moderat o persoana poate pierde mai mult de 800 de calorii pe ora.

In prezent, se construiesc biciclete care combina caracteristici diferite sau care se adapteaza mai bine nevoilor fiecarei persoane.

De ce sa tinem cont cand alegem o bicicleta

Sa examinam notiunile de baza care va vr ajuta sa faceti cea mai buna achizitie, pornind de la tipurile de biciclete pe care le puteti alege:

1. Plimbare: daca locuiti in oras si doriti sa mergeti la munca sau doar sa va bucurati de plimbari pe strazi, acest tip de bicicleta este perfect pentru dvs.:

– Urban

– Electric

– Pliabil

2. De drum: cu ea veti fi confortabil si veti calatori pe o multime de kilometri intr-un timp scurt. Este foarte potrivita pentru a va mentine in forma.

3. De munte: este ideala pentru traseele montane, rotile mari favorizeaza tractiunea si sunt impartite in:

– Cu roti de 27,5 ”

– Cu roti de 29 ”

– Suspensie dubla

Autostrada, munte sau hibrid

Bicicletele de drum sunt ideale pentru a va deplasa pe distante lungi si pentru a rula cu viteza mare, deoarece acestea au un cadru mai usor si componente care incearca sa imbunatateasca performanta. Problema este ca are o viteza mai mare de uzura si necesita mai multa intretinere.

Cele de munte sunt mai robuste, cu anvelope mai groase si mai multa tractiune, deoarece sunt proiectate sa ruleze pe drumuri in stare proasta. Bicicletele de munte ofera de asemenea diferite cai de suspensie, in functie de inegalitatea drumurilor sau a traseelor prin care trec.

Pentru oras, bicicletele hibride sau urbane sunt de obicei recomandate, ceea ce, dupa cum sugereaza si numele, este produsul unei combinatii.