Bicicleta montana, bicicleta rutiera sau bicicleta hibrid … Care este cea mai buna?

  • Marţi, 26 Noiembrie 2019
  • Sport

A venit toamna! Ce inseamna asta? Vanzari de biciclete! Producatorii de biciclete lanseaza, de obicei, cele mai recente modele la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei, astfel incat primavara este un moment bun pentru a obtine oferte excelente. Acum, in functie de dorintele sau nevoile dvs., am compilat o lista a avantajelor si dezavantajelor celor trei categorii principale pe care le veti viziona: biciclete de munte, biciclete rutiere si biciclete hibride. Fiecare tip are atribute specifice care pot servi la ceea ce aveti nevoie in noua dumneavoastra aventura de ciclism.

Am enumerat cateva dintre avantajele si dezavantajele fiecarui tip pentru a face cumpararea acelei biciclete noi un pic mai usoara.

BICICLETA MONTANA

Avantajele bicicletei montane

Un cadru de biciclete montane este proiectat pentru confort. Corpul tau este in siguranta datorita cadrului care absoarbe impacturile. De asemenea, geometria cadrelor suspensiei, a rotilor mai largi si a anvelopelor cu manevra confera confort, o mai buna tractiune si un control in teren accidentat. De exemplu trasee forestiere, drumuri cu noroi sau strazile din Montreal. Este ideala pentru exercitii pe drumuri de padure.

Dezavantaje ale motocicletei montane

Motocicletele de munte sunt proiectate sa fie robuste si, desi modelele de top pot fi mai usoare, acestea vor fi mai grele decat bicicletele rutiere sau hibrizii. Asta inseamna ca este nevoie de mai multa energie pentru a urca dealul. De asemenea, bicicletele de munte tind sa aiba roti mai mari, care cauzeaza o rezistenta mai mare la rulare. In ciuda faptului ca este un avantaj pentru absorbtia socurilor, suspensia bicicletelor montane are ca rezultat o pedalare mai putin eficienta. Ca atare, bicicletele de munte necesita mai multa putere la pedalare, ceea ce le face optiunea mai lenta.

BICICLETA RUTIERA

Avantajele bicicletei rutiere

VITEZA! Cadrul bicicletelor rutiere este conceput pe o idee: cat de repede o putem rula. Cadrul este construit din cele mai usoare materiale. Pozitia de echitatie permite generarea de mai multa putere in picioare si, de asemenea, favorizeaza aerodinamica.Asta inseamna ca postura pe bicicleta rutiera ofera rezistenta mai redusa la vant si, prin urmare, mai multa viteza. Ideala pentru exercitii care implica distante lungi pe drumurile pietruite.

Dezavantaje ale bicicletei rutiere

Corpul simte toate socurile. Rama bicicletei rutiere este proiectata sa fie puternica, dar nu poate sustine acelasi tip de abuz ca o bicicleta montana. Mai mult decat atat, geometria sa are ca rezultat pozitii de echitatie inconfortabile. Anvelopele subtiri, fara manevra, sunt strict concepute pentru piste de asfalt sau parcari. Daca planificati o calatorie pe drumul murdar in timpul weekend-ului, bicicleta dvs. de drum nu este binevenita.

BICICLETA HIBRID

Avantajele si dezavantajele bicicletei hibride

In functie de configuratia bicicletei dvs. hibride, vor fi necesare compromisuri. De exemplu, daca cautati saua confortabila a unei biciclete montane, atunci viteza potentiala a hibridului va scadea. Anvelopele pot fi schimbate, dar hibridul este proiectat pentru a gazdui roti mai mari si mai largi, astfel incat calatoria de-a lungul strazilor este confortabila. Rama bicicletei hibride este, de asemenea, un mare compromis. Producatorii de biciclete incearca sa pastreze bicicleta hibrida usoara. Asta nu inseamna ca hibridul este mai fragil, doar ca nu este facut sa fie la fel de robust ca o bicicleta de munte.Cu toate acestea, un avantaj clar este vizibilitatea. Indiferent daca mergeti la o plimbare in oras sau o promenada pentru biciclete, hibridul va va permite sa vedeti atractiile turistice.