Cum e bine sa ne imbracam cand face sport iarna

  • Miercuri, 15 Ianuarie 2020
  • Sport

Activitatea fizica nu ia vacanta in timpul iernii. Cateva sfaturi pentru a va oferi un plus de confort in viata sportiva.

Pentru iubitorii de fitness, anotimpurile nu conteaza, nici vremea. Aproape nimic nu le opreste dorinta de a se antrena si de a face miscare. Dar, pentru a avea grija de sanatate si pentru a spori beneficiile activitatii, trebuie sa tinem cont de temperatura, iar secretul este sa avem imbracaminte adecvata. Adica nu ar trebui sa ne fie nici cald nici frig, pentru ca de multe ori, daca este prea cald transpiram, provocand gripe si raceli.

Imbracamintea sport utilizata in timpul iernii trebuie sa indeplineasca trei cerinte: sa va protejeze de frig, umiditate si caderi.

Daca ideea este sa va plimbati sau sa alergati, trebuie sa va imbracati gandindu-va ca termometrul marcheaza cu 7-10 grade mai mult decat indica de fapt.

Nu trebuie niciodata sa folositi haine de bumbac, deoarece atunci cand transpirati, se vor uda, vor ingheta si vor scadea temperatura corpului. Este cel mai simplu mod de a va imbolnavi.

Solutia? Sa ne imbracam in straturi.

Sfaturi pentru a aplica strategia „ceapa”

1 Stratul „a doua piele” Este in contact direct cu corpul, iar scopul sau este de a evacua transpiratia si de a se usca rapid. Pentru a absorbi umezeala, stratul interior trebuie sa fie strans, poate fi maneci scurte sau lungi.

2 Stratul izolator Este proiectat pentru a pastra un strat de aer cald in jurul corpului pentru a servi ca izolator si este mai mult sau mai putin gros in functie de temperatura.

3 Stratul de protectie Ar trebui sa fie impermeabil, astfel incat apa sa nu poata intra si, mai ales respirabil, pentru a nu va face sa transpirati excesiv. Este foarte recomandabil sa alegeti o jacheta sau un hanorac care va va oferi o protectie mai mare impotriva frigului, a vantului si / sau a zapezii.

Nu uitati niciodata sa va protejati capul, gatul, mainile si picioarele. Purtarea manusilor este o strategie buna pentru a nu pierde caldura si alegeti sosete termice.