PESCUITUL, UN HOBBY DAR SI UN SPORT

  • Miercuri, 18 Noiembrie 2020
  • Sport
PESCUITUL, UN HOBBY DAR SI UN SPORT PESCUITUL, UN HOBBY DAR SI UN SPORT

Pescuitul a reinviat ca si hobby pentru multi dintre romani in ultimul an. Unul dintre motive se datoreaza si pandemiei, ingradita fiind libertatea de miscare a romanilor in tari straine sau in vacante, acestia au ales sa iasa in natura in apropierea caselor, sa aleaga raurile si baltile de pe langa locurile lor de bastina.

Suntem o tara cu peste 3 milioane de pescari. Avem in total peste 130.000 de lacuri si balti in intreaga tara, in jur de 20 de rauri care gazduiesc foarte multe specii de pesti, si alte locatii private destinate atat pescuitului cat si altor activitati de agrement.

Ca si sport, putem spune ca il practicam foarte bine ca tara si ne putem lauda cu cateva medalii de aur la campionatele mondiale de pescuit la crap. Unii spun ca vesticii ar fi cei mai buni pescari de crap, altii ca cei din zona Africii de Sud, dar eu pot spune ca noi romanii ne clasam cu usurinta in top 3 tari care stiu sa pescuiasca.

Nu mai stam la fel de bine la piata piscicola si vietati acvatice, pentru ca poluarea si pescuitul comercial au rarit fauna piscicola, dar la capitolul pescuit ca si sport sau hobby, stam foarte bine. Avem scule de pescuit performante, am inceput sa intelegem principiul de pescuit sportiv de tip Catch and Realease, obisnuim sa folosim monturi pescuit care se elibereaza in cazul in care pestele rupe linia principala si am inceput sa eliberam pestele sub limitele admise de lege. Efectiv putem spune ca facem progrese privind pescuitul sportiv.

Recomandarile noastre pentru pescarii incepatori:- Incepeti intotdeauna sa pescuiti cu accesorii usoare si fine, nu va obositi cu scule grele pentru pescuitul de durata, ci mai degraba adaptati-va stilul pentru partidele scurte de pescuit- Folositi carlige cat mai mici intotdeauna, daca se poate numarul 8 sau numarul 10- Fire suple, de pana in 0.30mm, ce depaseste aceasta grosime, pot fi incadrate la fire de folosit pe rauri cu debit puternic- Nadirea are cel mai important rol in pescuitul crapului. Fara sa nadim locul de pescuit scad dramatic sansele de a captura un peste frumos- Momelile vii, naturale, sunt mereu de real castig, dar nu neglijati nici boilies-urile de calitate care pot atrage crapii cei mai mari pe patul de nada- Rabdare. Nu cunosc un pescar adevarat care sa nu aiba rabdare atunci cand se afla la pescuit. Deci asta e cheia, rabdarea.