De ce sunt atat de multi bolnavi de cancer care folosesc marijuana?

Pacientii cu cancer folosesc marijuana pentru a usura o varietate de simptome. Dar chiar si in statele in care este legala, pacientii nu primesc informatiile de care au nevoie.

Aproximativ 25% dintre pacientii cu cancer utilizeaza marijuana.

Cel putin asa pare sa fie cazul in Washington, un stat cu marijuana legalizata.

Washingtonul a legalizat marijuana medicala in 1998 si marijuana de consum in 2012. Este disponibila in comert din 2014.

Cu mai mult de jumatate din statele din SUA care acum permit marijuana medicala, cercetatorii au vrut sa determine cat de multi pacienti cu cancer profita de disponibilitate.

Pentru acest studiu, Dr. Steven Pergam de la Centrul de Cercetare a Cancerului de la Fred Hutchinson si colegii sai au studiat pacientii la Seattle Cancer Center Alliance.

Dintre cei 2.737 de pacienti eligibili, 926 au completat sondajul anonim.

Dintre cei care au raspuns, varsta medie a fost de 58 de ani.

Aproximativ 66 la suta au spus ca au folosit in trecut marijuana. Aproximativ 24 la suta au folosit-o in ultimul an si 21 la suta in ultima luna.

Studiul complet este publicat in revista Cancer.

De ce pacientii cu cancer apeleaza la marijuana

Majoritatea respondentilor din studiu au declarat ca folosesc marijuana pentru simptomele fizice si psihologice.

Aproximativ 70% dintre respondentii studiului care utilizeaza canabis au raportat inhalarea sau consumarea acestui in alimente. Aproximativ 89% au folosit ambele metode.

Motivele includ durere, greata, stomac deranjat si stres.

Unii au raportat, de asemenea, folosirea lor pentru placere.

Uneori, pacientii cu cancer pur si simplu nu mai au optiuni. Ei primesc o varietate de medicamente pentru a combate simptomele si efectele secundare. Și atunci cand acestea nu functioneaza, marijuana este o optiune, legal sau nu.

Potrivit medicilor, marijuana este singurul medicament impotriva gretei care mareste pofta de mancare, ajuta pacientii sa doarma, usureaza durerea si imbunatatesc starea de spirit.