Cu cat esti mai atent cu atat stresul si anxietatea sunt mai mici

Cu cat esti mai atent cu atat stresul si anxietatea sunt mai mici Cu cat esti mai atent cu atat stresul si anxietatea sunt mai mici

Este un fapt binecunoscut că activitatea fizică nu numai că îl ajută pe cineva să se potrivească, dar ajută și la reducerea stresului. De fapt, noile descoperiri demonstrează că a fi conștient de sine în timpul oricărei activități particulare, chiar dacă este doar un scurt pasager către stația de autobuz, poate duce la o diferență majoră în sănătatea mintală generală.

 

UN STUDIU ILUMINATOR

Studiul, numit „ Efectul negativ momentan este mai scăzut în timpul mișcării conștiente decât în ​​timpul șederii: un studiu de probă de experiență” este o publicație a revistei Psychology of Sports and Exercise, lansată pe 9 mai.

În timpul studiului, aproximativ 158 de studenți au fost recrutați de la Universitatea Penn State. Ei au fost instruiți să descarce o aplicație pe smartphone-ul lor cunoscută sub numele de Paco, care le va oferi o alertă de opt ori pe zi cu privire la întrebările date.

Li se va solicita să detalieze exact ceea ce făceau și cât de conștienți erau de activitatea dată, cum era starea lor de spirit și nivelurile de stres pe care le aveau.

După efectuarea unei analize de 14 zile și recuperarea datelor, cercetătorii au identificat o asociere puternică. Că cu cât un participant a fost mai activ sau mai atent în timpul unei activități date, cu atât sunt mai mici nivelurile de anxietate și stres pe care le-au avut.

MOTIVELE REZULTATELOR STUDIULUI

Unul dintre autorii studiului, David Conroy, a continuat să explice puțin mai departe cu privire la istoria studiului. El a început afirmând că, de-a lungul anilor, majoritatea studiilor referitoare la acest subiect s-au concentrat asupra diferențelor subtile dintre persoanele care sunt conștiente împotriva celor care sunt mai puțin atenți. Cu toate acestea, unul dintre lucrurile care nu au calificat rezultatele experimentelor efectuate anterior a fost acela că elevii de facultate erau adesea în afară și în afara atenției în diferite momente ale zilei.

Mai mult, el a adăugat că capacitatea de a trece fără probleme într-o stare de atenție era esențială pentru bunăstare și autoreglare.

De fapt, un număr mare de studenți raportează în mod normal niveluri agravate de anxietate, stres și chiar depresie . Pentru a veni cu modalități mai ușoare de a minimiza astfel de efecte secundare negative, cercetătorii au decis să studieze dacă mișcarea atentă ar putea fi utilizată în acest proces.

CLARIFICĂRI SUPLIMENTARE

Finalul a dus la faptul că studiul a menționat că o anumită asociație nu poate duce la cauzalitate. Prin urmare, cercetătorul principal al studiului, Chih-Hsiang „Jason” Yang, a efectuat un al doilea studiu folosind studenți mai în vârstă pentru a obține o mai bună înțelegere.

Procesul celui de-al doilea studiu a fost acela că participanților care aveau o vârstă medie de 73 de ani li s-a cerut să meargă în aer liber cu o stare de atenție, acordând o atenție deosebită momentului lor actual și observându-și mediul, precum și acordând atenție propriilor senzații.

Spre încheierea celui de-al doilea studiu, participanții au spus că au avut sentimente mai mici de depresie, stres și anxietate. Aceste descoperiri vor fi publicate în curând publicului ca publicație în Jurnalul pentru îmbătrânire și activitate fizică.

IPOTEZA

Pentru claritate, Yang a explicat că nu fiecare persoană își petrece ziua întreprinzând o activitate energică ca urmare a unor factori precum programul de lucru și vârsta.

Cu toate acestea, simpla atenție la sine atunci când vă deplasați poate îmbunătăți semnificativ bunăstarea cuiva, fără cerința de a depune mult efort.

În concluzie, Yang a spus că a fi o persoană activă la un moment dat reduce în consecință anxietatea și stresul. Cu toate acestea, este, de asemenea, esențial să fiți mai atenți, deoarece amplifică efectul.