De ce somnul este atât de Important pentru sănătatea noastră generală

 

Știm cu toții cât de greu este să ne trezim dimineața, mai ales când ne-am culcat prea târziu! Somnul este crucial pentru performanța noastră generală pe tot parcursul zilei. Știați că somnul este la fel de important ca o alimentație bună și exerciții fizice? Mulți oameni nu se gândesc mult la pat, dar ar trebui să înceapă! Alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt un început excelent pentru a deveni mai sănătoși, dar nu sunt nimic fără odihnă. Starea generală de sănătate optimă poate fi atinsă doar cu un somn bun ... așa că luați oamenii lui Z! Mai jos, vom atinge trei rezultate de a nu dormi suficient ... vei fi atât de șocat încât vei sări direct în pat pentru un somn frumos și lung.

 

Un somn slab poate duce la creșterea în greutate

Există dovezi puternice care demonstrează că somnul slab este puternic legat de creșterea în greutate. Cei care urmăresc mai puține ore în timpul nopții tind să cântărească mai mult decât cei care primesc cantitatea recomandată pentru adulți (8 ore). Interesant este că mai puțin de 6 ore de somn pe noapte este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru obezitate. De ce este asta, întrebi? Când nu dormi suficient, hormonii fluctuează, iar motivația cuiva de a face mișcare de obicei scade. Pentru cei care încearcă să scadă câteva kilograme, este crucial să obțineți orele de somn recomandate pentru a vă asigura că pierderea în greutate merge așa cum a fost planificat.

Cu cât dormi mai multe ore, cu cât consumi mai puține calorii

Cu cât dormi mai mult, cu atât mănânci mai puțin ... așa că poți ghici că cei care urmăresc mai puține ore în pat, mănâncă mult mai mult. Cei care sunt lipsiți de somn au de obicei pofte mai mari, așa că ingeră mai multe calorii. Hormonii apetitului sunt perturbați când organismul nu doarme suficient, provocând o reglare slabă a apetitului. Grelina, hormonul care stimulează apetitul, este crescută, iar Leptina, hormonul care suprimă apetitul, este redusă.

Un somn bun duce la exerciții fizice îmbunătățite

Un somn bun, după cum știți, are multe beneficii. De asemenea, s-a dovedit că a dormi bine nopțile poate spori performanța atletică! Un studiu care a evaluat somnul unei echipe de baschet a avut rezultate impresionante. Jucătorii care au dormit mai mult au avut viteză îmbunătățită, timpi de reacție, precizie și bunăstare mentală. Un alt studiu efectuat pe peste 2.800 de femei a constatat că somnul prost a condus la dificultăți mai mari în desfășurarea de activități independente, rezistență mai mică la aderență și mers mai lent.

Acestea sunt doar trei dintre numeroasele beneficii pentru a obține o noapte bună de somn ... deci, du-te la odihnă!