De ce sa tii cont inainte sa cumperi un nou telefon?

Cauti telefoane black friday pentru ca vrei si tu sa-ti schimbi smartphone-ul in aceasta zi a marilor reduceri? Atunci, iata cateva lucruri de care ar trebui sa stii cont inainte.

– Ai preferinta pentru Android sau iOS?

Daca folosesti un smartphone,este posibil ca acesta sa fie un iPhone sau un Android.

Sistemele de operare Google si Apple (soft-ul din telefoanele smart) reprezinta 90% din toate telefoanele utilizate.

Daca ai utilizat una din aceste platforme timp de mai multi ani, este posibil sa fi achizitionat deja muzica, filme si emisiuni tv. In cele mai multe cazuri, acestea nu pot fi accesate data schimbi platforma cand cumperi un nou telefon black friday.

Prin urmare, daca esti utilizator Apple de mai multi ani si ai foarte multa muzica achizitionata prin Apple Muzic si sute de filme in iTunes, cel mai probabil vei dori sa ramai pe aceasta platforma. Asta pentru ca va fi mai greu si costisitor sa-ti muti continutul pe o noua platforma.

Daca totusi folosesti ambele platforme, atunci nu va fi nicio problema – poti sa alegi telefoane black friday cu iOS sau Android.

2. Nu trebuie sa cumperi neaparat un iPhone

Contrar credintei populare, exista foarte multe smartphone-uri bune care nu sunt fabricate de catre guru Apple. S-ar putea ca acest lucru sa fie mai greu de inteles atunci cand ai o multime de prieteni care folosesc iPhone, dar este adevarat: sunt o multime de modele de telefoane care ofera aceleasi functionalitati sau chiar mai bune decat iPhone-urile de la Apple.

3. E greu sa eviti sa te angajezi intr-un contract

Daca iti permiti sa cheltui mai multi bani pe un telefon de ultima generatie fara sa fii conditionat de un contract, foarte bine, poti face acest lucru. Dar, daca esti ca majoritatea persoanelor care cauta o solutie de buget, cel mai probabil vei opta chiar si de black friday pentru un telefon cu contract. Acest lucru te va ajuta sa economisesti bani.

4. Ce e cel mai important pentru tine?

Bateria? Camera web? Pretul total? Trebuie sa te hotarasti ce asteptari ai de la un telefon si ce obiective clare ai despre modul in care il vei folosi. Gandeste-te in primul rand cum folosesti telefonul zilnic. Stii ce e interesant? Ca cele mai multe persoane nu au nevoie de telefoane de ultima generatie, dar si le doresc pentru prestigiu. Acesta este motivul pentru care telefoanele se vand atat de puternic, incat crezi ca ai nevoie de ele si nu poti trai fara aceste lucruri noi.

Tu ce telefoane urmaresti la oferta?