Vrei sa cumperi un laptop? Iata de ce trebuie sa tii cont!

Cand vine vorba de achizitionarea unei forme de tehnologie, se cuvine sa fim bine informati. De la smartphone-uri, tablete la computere desktop si laptop-uri, exista intotdeauna ceva de cercetat. Deci, care sunt lucrurile de care ar trebui sa tineti cont atunci cand intentionati sa cumparati un laptop?

1. Cicluri de garantie

Acesta este un factor cheie atunci cand cumparati orice piesa de tehnologie, dar mai ales un laptop. In general, acestea au o durata de viata mai scurta decat se spune. Multe companii ofera deja o garantie standard cu produsul lor, dar niciodata nu strica sa cereti o acoperire extinsa.

2. Caracteristicile de securitate

Acesta este unul dintre aspectele cele mai importante pentru alegerea unui laptop. Exista atat de multe site-uri web care ar putea infecta din neatentie o piesa de tehnologie. Prin adaugarea de caracteristici de securitate la unele optiuni potentiale incorporate, se va asigura o durata lunga de viata a dispozitivului.

3. Porturi si extensibilitate

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este numarul de dispozitive pe care cineva le cauta sa se conecteze la laptopul lor. Fie ca este vorba de un smartphone, aparat de fotografiat sau un player muzical portabil; o varietate de porturi (si, eventual, de stocare suplimentara) sunt necesare.

5. Stocarea si memoria

O alta componenta cheie pentru achizitionarea unui laptop este nevoia de stocare si memorie. Indiferent daca unitatea este pur si simplu utilizata pentru receptionarea de note sau jocuri, este necesara o anumita forma de stocare interna.

6. Procesor si grafica

Desi acest lucru nu pare important la inceput, exista o diferenta semnificativa vazuta intre computerele cu un procesor solid si cele fara. Și grafica este cheia daca laptop-ul este folosit pentru sarcinile simple de zi cu zi sau jocurile intense.

7. Durata de viata a bateriei

Acest aspect deosebit este important pentru cei care au nevoie sa-si foloseasca computerele toata ziua in fiecare zi, sau poate chiar zile la un moment dat fara conectarea la o priza. Desi durata de viata a bateriei poate scadea in timp, este mai bine sa luati in considerare o unitate care are o longevitate a bateriei si o usurinta in care sa inlocuiti o baterie noua, daca va veni timpul.