4 Factori de care sa tii cont cand cumperi un telefon smart

telefon cu o camera de 8-12 MP telefon cu o camera de 8-12 MP

Atunci cand cumperi un telefon smart ar trebui sa tii cont de mai multi factori pentru ca la final sa fii cat mai multumit de achizitie.

Uite care sunt unii din cei mai importanti factori:

Bateria

Esti genul de utilizator care foloseste mai multe aplicatii simultan? Ti se pare ca esti un consumator mare de aplicatii de streaming video sau de jocuri? Utilizarea on-line greoaie tine sa epuizeze mai repede bateria telefonului. Deci daca apartii acestei categorii de utilizatori, atunci este mai bine sa alegi un telefon cu o baterie de lunga durata.

Memoria

Telefoanele au doua tipuri de memorie: Random Access Memory (RAM) si Read Only Memory (ROM). RAM, impreuna cu procesorul telefonului (despre care amintim mai jos), determina viteza acestuia si usurinta de functionare. ROM este ceea ce mai toata lumea numeste stocare.

Aceasta este memoria care este utilizata pentru a stoca OS, aplicatii si toate videoclipurile, fotografiile si melodiile pe care doriti sa le stocati pe telefon.

De aceea, se intelege ca telefoanele cu un RAM mai mare vor fi automat mai rapide, iar cele cu ROM mai mare vor avea mai mult spatiu de stocare. Un utilizator mediu ar trebui sa fie multumit de o memorie RAM de 2 GB si o memorie de 16 GO ROM. Dar daca sunteti un utilizator consumator de resurse, atunci alegeti un telefon cu cel putin 3 - 4 GB RAM si 64 GB ROM.

Pentru a extinde ROM-ul, puteti utiliza si o cartela memorie micro SD, insa retineti ca aplicatiile stocare si executate pe carduri de memorie sunt in general mai lente.

Procesorul

Exista mai multe tipuri de procesoare cum ar fi quadcore, octacore, Snapdragon, MediaTek etc. Iata o regula simpla atunci cand cumperi un telefon: uita-te la viteza de procesare care este exprimata in GHz. Cu cat viteza este mai mare, cu atat procesorul este mai rapid.

Dar daca ai de gand sa faci editare foto/ video destul de mult sau sa abordezi joculete online si stream video destul de mult, atunci cauta un procesor mai rapid.

Camera foto

Sunt multe tipuri de camere foto incorporate, iar brandurile incearca sa ofere variante cu cat mai multi megapixeli. Totusi, nu te lasa pacalit.

O camera cu mai multi megapixeli nu are drept rezultat imagini mai bune in mod automat. In afara de megapixeli, pozele de buna calitate sunt o functie a factorilor precum nivelurile ISO, diagragma si viteza de focalizare.

Daca ai de gand sa faci multe poze, atunci alege un telefon cu o camera de 12 sau 16MP cu o diafragma de f/2.0 sau mai mica, pentru rezultate bune chiar in caz de lumina scazuta.

Daca nu vei folosi atat de mult camera, atunci te-ai putea multumi cu un telefon cu o camera de 8-12 MP si o diafragma de f/2.2.