De ce nu ar trebui sa conduci o masina descult?

Desi nu este ilegal sa conduci o masina fara pantofi, aceasta nu este o idee tocmai buna. Uite de ce.Desi exista unele informatii contradictorii, din punct de vedere tehnic nu este ilegal sa te urci la volanul unei masini fara incaltaminte.

De fapt, puteti purta inclusiv slapi sau pantofi cu toc inalt.

Totusi, ganditi-va ca trebuie sa puteti controla in siguranta masina.

Deci, daca sunteti implicat intr-un accident rutier, din cauza ca nu puteti actiona eficient frana atunci cand conduceti descult sau purtati incaltaminte necorespunzatoare, atunci putem spune ca este un lucru ilegal.

Abilitatea de a opri masina la stoc este esentiala pentru siguranta rutiera si este ceva care poate fi pus in pericol de catre soferii care conduc fara incaltaminte.

Exista o multime de provocari pe care orice sofer le va intalni daca alege sa conduca descult.Presiune pe ambreiajAmbreiajul de pe o masina manuala este o pedala relativ mic si subtire pe care soferul trebuie sa o apese cu destul de multa presiune.

Talpa unui pantof ajuta la distribuirea uniforma a acestei presiuni.

Un sofer descult s-ar putea sa nu poata atinge presiunea necesara, in comparatie cu un sofer care poarta incaltaminte practica.

Durere pe distanta mare

Pedalele de ambreiaj sunt proiectate pentru a mari miscarea de frecare dintre pedala si pantoful soferului.

Suprafata aspra este o asigurare ca piciorul nu aluneca atunci cand aplica presiune pentru a schimba viteza.Pe distante luni - ba, chiar si pe distante scurte, daca trebuie sa apasati des ambreiajul - poate fi destul de dureros sa conduceti fara incaltaminte.

Picioarelor pot dezvolta blister durerioase, ceea ce face ca manevrarea masinii in conditii de siguranta sa devina si mai dificila.Alunecarea picioarelor

Apasarea repetata a pedalelor fara a purta pantofi poate cauza transpiratia picioarelor.

Cand se intampla acest lucru, un picior descult prezinta un risc mai mare de alunecare pe pedata, ceea este extrem de periculos.

Soferul s-ar putea afla intr-o pozitie in care nu poate sa opreasca masina in caz de urgenta, pentru ca piciorul i-a alunecat de pe pedala si nu poate exercita presiune suficienta.In acelasi mod, condusul unei masini in sosete sau ciorapi reduce tractiunea dintre picioare si pedale.

Acest lucru reprezinta un risc egal de a nu fi capabil sa exerciti o presiune adecvata asupra pedalelor, comparativ cu cei care conduc cu pantofi.In concluzie nu este recomandat sa conduceti o masina cu picioarele goale.