Cum sa conduci pentru a economisi mai mult combustibil

Cumpararea celui mai ieftin combustibil este cel mai simplu mod de a reduce costurile, dar exista si alte lucruri pe care le puteti face pentru a consuma mai putin combistibil din rezervor.

Exista o modalitate foarte simpla de a economisi bani pe benzina: incetiniti.

O masina care accelereaza la 80 mph utilizeaza cu 10% mai mult combustibil, potrivit Departamentului Transporturilor.Verificati presiunea din anvelope cel putin o data pe luna. Anvelopele umflate insuficient ard mai mult combustibil. In acest caz, rezistenta la rulare a pneurilor creste cu 5%.La pompa, tineti furtunul in rezervor pana cand pompa se opreste si asigurati-va ca permiteti scurgerea combustibililor din duza. Peste un sfert dintr-o ceasca se poate turna din furtun.

Este a ta, ai platit pentru asta.Cablurile corodate ale bateriei determina ca alternatorul sa functioneze mai mult, folosind mai mult combustibil. Asigurati-va sa fie curatate la fiecare verificare a motorului.Oprirea / pornirea este mult mai putin eficienta si mai poluanta decat conducerea la o viteza constanta. Evitati calatoriile in timpul orelor de varf si pe drumurile aglomerate ori de cate ori este posibil.Mai multe turatii sunt egale cu consumul de benzina. Conduceti la o distanta rezonabila fata de masina din fata, astfel incat sa puteti anticipa si sa calatoriti cu fluxul de trafic. Astfel se evita accelerarea inutila si franarea repetata, care duce la pierderea combustibilului. De asemenea, este mult mai sigur.

Majoritatea masinilor nu trebuie sa fie „incalzite” prin ralanti inainte de a porni.

Aceasta pur si simplu consuma combustibil.

Porniti masina atunci cand sunteti gata sa plecati. Odata ce va aflati pe sosea, minimizati combustibilul pierdut in ralanti oprind motorul ori de cate ori masina este oprita sau stationata pentru o perioada indelungata de timp. Daca motorul este oprit, chiar si pentru o perioada scurta de timp, veti economisi mai mult combustibil decat se pierde din explozia combustibilului implicat in repornirea motorului.