De ce este vital ca femeile sa manance carbohidrati?

Unul dintre cele mai populare planuri de dietă pe care majoritatea oamenilor îl urmează pentru a slăbi este dieta cu conținut scăzut de carbohidrați. Potrivit unor nutriționiști, consumul de prea mulți carbohidrați nu numai că te face să te îngrași, dar și crește nivelul zahărului din sânge.

Această credință îi face pe majoritatea oamenilor să presupună că carbohidrații nu sunt altceva decât răi pentru sănătatea noastră. Contrar credinței populare, experții în sănătate spun că carbohidrații au multe beneficii pentru sănătate în corpul nostru, inclusiv pierderea în greutate. Iată de ce ar trebui să includeți consumul de carbohidrați în dieta dvs., în special pentru femei.

STUDIUL

Potrivit antrenorului de fitness și antrenorului personal certificat de NASM , Marci Nevin, deși este adevărat că restricționarea aportului de carbohidrați te ajută să slăbești, se aplică doar ca soluție pe termen scurt. El adaugă că, din moment ce carbohidrații se țin de apă mai mult decât orice alt macronutrienți, este firesc să pierdeți greutatea apei atunci când reduceți carbohidrații. Cu toate acestea, devine o soluție nesustenabilă pe termen lung.

Nevin susține că nu ai putea trăi o viață fără să mănânci cartofi dulci, orez brun sau chiar o pâine integrală. Ea abordează, de asemenea, de ce este important ca femeile să mănânce carbohidrați pentru a le spori sănătatea. Potrivit ei, carbohidrații sunt o sursă bună de energie de ars pentru corpul tău atunci când faci exerciții intense frecvente. De asemenea, ajută la atenuarea stresului și conferă corpului o compoziție mai bună.

BENEFICIILE

Ea adaugă, de asemenea, următoarele beneficii atunci când mănâncă cantitatea potrivită de carbohidrați:

1.    Acesta servește drept combustibil sau sursă de energie a corpului tău atunci când faci mișcare sau te antrenezi intens. În afară de aceasta, consumul de carbohidrați (asociat cu proteine) vă poate ajuta să vă recuperați și să vă reparați mușchii după antrenamentul intens.

2.    Vă ajută să vă corectați nivelul hormonilor tiroidieni pentru o funcționare mai bună.

3.    Vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit prin scăderea nivelului de cortizol, care este vinovatul din spatele stresului.

4.    Furnizați macronutrienți care sunt vitali pentru o sănătate bună.

5.    Deoarece carbohidrații au și fibre, vă ajută să vă sprijiniți și sănătatea intestinului și vă ajută la pierderea în greutate.

6.    De asemenea, ajută la menținerea hormonilor de stres la distanță.

Potrivit lui Nelvin, consumul de carbohidrați sănătoși precum orezul, cartofii și pâinea cu cereale poate fi o sursă bună de combustibil pentru corpul dumneavoastră. Ea nu crede că consumul exclusiv de legume este bun, deoarece sursa dvs. de carbohidrați vă poate ajuta să vă susțineți corpul. Dacă e ceva, trebuie să te arzi pe termen lung.

NIVELE NUTRIȚIONALE ALE CARBOHIDRAȚILOR

Potrivit dieteticianului înregistrat Jim White, toată lumea are nevoi nutriționale diferite. El recomandă oamenilor să înceapă să se gândească diferit la carbohidrați și să-l includă înapoi în dieta lor. El adaugă că carbohidrații ar trebui să fie cel mai mare grup de macronutrienți din masa dvs. Pentru cei care doresc să slăbească, el sugerează că oamenii aplică defalcarea macro de 40% carbohidrați, 30% grăsimi sănătoase și 30% proteine ​​în fiecare masă. Puteți începe cu acel raport macro și vă puteți ajusta proporțiile în funcție de obiectivele și rezultatele dorite. White recomandă, de asemenea, următoarele carbohidrați pentru a le include în masă.

LEGUME

În esență, toate legumele sunt o sursă bună de carbohidrați buni. Experții în sănătate vă recomandă să mâncați o varietate de legume de consumat în fiecare zi.

FRUCTE ÎNTREGI

Fructele precum merele, bananele și căpșunile sunt nu numai surse bune de carbohidrați, ci și fibre și zaharuri naturale. Dacă ai poftă de zahăr, poți mânca fructe. Ceea ce este minunat la fructe este că nu crește nivelul zahărului din sânge ca alți îndulcitori.

LEGUMINOASE

Pentru vegani, aceștia își pot obține sursa de proteine ​​și carbohidrați prin linte și leguminoase precum mazărea, fasolea etc.

NUCI

Nucile nu sunt doar surse bune de grăsimi sănătoase, ci și carbohidrați. Puteți mânca migdale, alune, nuci de macadamia, arahide și nuci ca gustare.

SEMINȚE

Puteți amesteca semințe de chia, semințe de in și semințe de dovleac în smoothie-uri. Aceste superalimente vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea și bunăstarea.

CEREALE ȘI TUBERCULI ÎNTREGI

Vă puteți bucura să mâncați cereale integrale ca parte a mesei, cum ar fi orez brun, ovăz, quinoa, cartofi și cartofi dulci. Aceste boabe sunt încărcate cu fibre care sunt bune pentru inima ta.