Daca aveti un IQ mai mare decat media, aveti aceste 10 obiceiuri, preferinte si caracteristici

Daca aveti aceste obiceiuri, preferinte sau caracteristici care sunt adesea considerate ciudate pentru majoritatea oamenilor, ar putea fi un semn ca, in realitate, aveti o inteligenta peste medie. Cunoasteti semnele unui IQ ridicat.

Caracteristicile comune ale oamenilor inteligenti

Preferati sa ramaneti acasa singur inainte de a merge la o petrecere cu alti oameni? Nu sunteti antisociali, sunteti o persoana inteligenta. Potrivit unui studiu britanic, persoanele care prefera sa ramana singure au un IQ mai ridicat si sunt mai potrivite grupurilor mici de prieteni.

Daca atunci cand v-ati nascut parintii aveau peste 30, este foarte probabil sa fiti mai inteligenti. Cel putin potrivit unui studiu efectuat in Regatul Unit care a constatat ca, copiii nascuti de parinti mai in varsta au un IQ mai ridicat.

Daca sunteti fratele mai mare al familiei si ati invidiat intotdeauna „avantajele” celor mai tineri, puteti fi mandri de a fi mai destepti decat fratele mai mic. Un studiu de la Universitatea din Leipzig, Germania, a constatat ca fratii mai mari au un IQ mai ridicat.

Cei care au luat lectii de muzica in timpul copilariei si adolescentei, indiferent de instrumentul pe care l-au studiat, de obicei au un scor mai mare in testele IQ. Studiile sugereaza ca muzica favorizeaza dezvoltarea inteligentei.

Daca atunci cand alarma se stinge dimineata, intarziati sa va ridicati, nu inseamna ca sunteti mai lenesi, ci mai inteligenti. Un studiu stiintific a constatat ca persoanele care abuza de butonul pentru amanarea alarmei sunt mai creative, mai fericite si au un IQ mai ridicat decat cei care se ridica din pat la prima incercare.

Oamenii care prefera sa aiba pisici acasa in loc de caini pot, de asemenea, sa aiba un IQ superior. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Carroll, cei care au o pisica au rezultate mai bune in testele de inteligenta decat cei care au un catelus.

Exista, de asemenea, o relatie curioasa intre inteligenta si unele boli mintale. Cauzele nu sunt complet clare, dar un studiu a aratat ca o proteina asociata cu memoria si curiozitatea a fost, de asemenea, legata de tulburarea bipolara si schizofrenia.