Cum se calculeaza media de admitere la liceu

Intre invatamantul primar si facultate, se afla limbajul educational care poate defini o mare parte din personalitatea si interesele adolescentilor: liceul.

Importanta acestei etape educationale consta nu numai in dobandirea de cunostinte, ci si in competentele care sunt perfectionate, care cuprind atat conceptele sociale, cat si comunicarea, precum si temperamentul, conceptele fundamentale ale oricarui adolescent, in primul rand prin natura insasi ca aceasta etapa de crestere personala este pentru fiinta umana.

Din acest motiv, oferind educatiei importanta pe care o merita, poate avea ca rezultat tineri foarte instruiti, precum si oameni pregatiti pentru viata profesionala la varsta adulta. Sa analizam unele dintre cele mai relevante aspecte ale importantei liceului.

In liceu, elevii interactioneaza intr-un mod mai personal cu ceilalti, incep sa-si deschida emotiile, tocmai pentru ca incep sa-si formeze caracterul, capacitatea critica si reflectorizanta.

Alegerea unei educatii corecte presupune modul in care acestia pot interactiona cu ceilalti tineri din institutii. Prin urmare, este important sa definim mai intai tipul de scoala pe care il dorim pentru ei, astfel incat, cu noi prieteni si cunostinte, ei sa isi poata baza relatiile pe cordialitate si respect, deschise aspectelor multiculturale si, prin urmare, dezavantajeaza comportamente precum xenofobia. 

Cum se calculeaza media de admitere la liceu

Cum se calculeaza media de admitere la liceu. Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor din clasa a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala – care are o pondere de 80% – si media generala de absolvire a claselor V-VIII – care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a