Cum si cand sa ceri marire de salariu

 • Vineri, 30 Iulie 2021
 • Afaceri
 • Publicat de
Marire salariu Marire salariu

Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand stabiliti ce sa va platiti forta de munca, dar pe piata competitiva de astazi, capacitatea dvs. de a angaja si de a pastra performanti de top este strans legata de nivelurile salariale.

Salariile au, de asemenea, un impact asupra satisfactiei muncii, a productivitatii si a succesului companiei, ceea ce pune intrebarea: Este timpul sa cresteti salariile?

Majoritatea lucratorilor de astazi au mai multe alegeri ca niciodata iar salariul minim net este in crestere cu 5 pana la 13 procente.

Pierderea de talente de varf, in special pentru concurenta dvs., este un risc pe care putine intreprinderi si-l pot permite. Luati in considerare impactul cunoasterii institutionale care iese pe usa, timpul si cheltuielile de recrutare si intervievare a candidatilor si povara instruirii.

Pe scurt, conducerea trebuie sa fie pregatita sa vorbeasca despre bani. Daca va pregatiti in prealabil pentru inevitabilele intrebari de compensare, este mult mai probabil sa gasiti un raspuns de comun acord. si, da, este posibil sa trebuiasca sa cresteti salariile in mod proactiv.

In continuare, sa abordam motivele pentru care angajatii ar putea justifica o salarizare.

DE CE ar putea angajatii dvs. sa merite cresteri?

Unele companii acorda cresteri anual, iar altele sunt mai putin regulate, distribuindu-le pe baza performantei individuale. Oricum ar fi, cresterile arata ca va pretuiti membrii personalului si contributiile acestora la companie.

Oricare dintre aceste descrieri se potriveste cu performanta pe care o vedeti la cineva pe care il supravegheati? Daca da, s-ar putea sa doriti sa cresteti salariile acum, mai degraba decat sa va treziti mai tarziu pentru a se potrivi cu o oferta mai buna.

 • Depaseste asteptarile
 • Preia responsabilitati in afara fisei postului
 • Ia initiativa pentru imbunatatire
 • Se concentreaza pe succesul echipei folosind abilitati specializate de top
 • Ofera rezultate cuantificabile pentru a ajuta compania sa fie mai profitabila

In cele din urma, sa analizam sase pasi care va arata cum sa abordati problema salariului competitiv si cum sa comunicati decizia dvs. de a creste salariile.

CUM va puteti pregati pentru a creste salariul?

 • Regateste-te pentru evaluari ale performantei.
 • Examineaza-ti atitudinea.
 • Fii proactiv cu conversatiile salariale.
 • Cunoasteti cel mai bun mod de a comunica o marire.

Muncitorii buni merita o plata buna. in perioadele de somaj scazut, un salariu competitiv este esential pentru a mentine lucratorii fericiti si pentru ca afacerea dvs. sa fredoneze.

Acum este momentul sa evaluati pachetul de compensare al fiecarui angajat si, daca acesta nu ajunge, sa il sustineti.

Foarte multi aleg chiar sa isi schimbe complet domeniul in care activeaza deoarece descopera alte hobby-uri sau pur si simplu domenii care sunt platite mult mai bine inca de la inceputul carierei pentru angajatii cu un minim pe experienta. Domeniul IT este ramura cea mai bine platita din Romania.