Cum sa-ti convingi seful sa te avanseze in grad

Inainte, in timpul sau dupa un termen petrecut intr-o companie si/sau o institutie, iti vei dori in mod inevitabil sa primesti niste beneficii suplimentare care sa-ti arate ca-ti faci meseria cum trebuie si ca eforturile tale nu sunt in zadar. Iar cea mai populara si cea mai dorita forma de apreciere pe care un angajat o asteapta de la un angajator e nimeni alta decat avansarea intr-un grad superior, pe un alt post.

Daca unii se gandeau la o serie de bonusuri, ei bine, ele sunt ocazionale in termeni clasici. Adica angajatorul iti poate oferi concedii, vacante, prime de sarbatori. Insa acestea nu se compara cu beneficiile de acelasi gen si chiar mai mari si mai multiple, care vin cu avansarea in grad. Iar unul dintre cele mai importante beneficii e faptul ca vei avea o pozitie mai impunatoare, vei fi mai respectat de catre colegi si chiar si de cei din jur (rude, prieteni apropiati), si vei avea in mod constant si un venit mai ridicat.

Dar stim ca nu e usor sa avansezi in grad, asa ca astazi iti vom oferi cateva trucuri si sfaturi despre cum iti poti convinge seful sa te avanseze in grad.

  

Este foarte important in primul rand sa stii cand sa pui problema unei avansari. Daca esti proaspat angajat si ai o vechime redusa nici sa nu te gandesti sa ajungi la seful tau cu o astfel de propunere. De ce? Penttru ca sunt persoane care au o vechime de ordinul anilor si care, din pacate, nu au avut sanse.

Nici daca nu-ti faci treaba cum trebuie si esti mustrat sau esti prins deseori ca faci la lucru ceea ce nu trebuie, nu ar trebui sa ceri o avansare. Practic trebuie sa muncesti din greu si sa se vada rezultate, pentru ca seful sa inteleaga ca tu meriti o marire.

 

Insa, poti face mai multe cursuri de formare, o facultate, si sa te prezinti cu aceste certificari sefului. De asemenea, daca intervii cu propuneri si solutii salvatoare, daca lucrezi peste program etc. Atunci te poti adresa sefului tau pentru o avansare.