Cum sa economisiti salariul

  • Marţi, 9 Martie 2021
  • Afaceri
  • Publicat de
salariul net salariul net

Daca aceste capcane de a economisi va par familiare, exista pasi pe care ii puteti lua pentru a va salva salariul net si finantele pe drumul cel bun.

Daca nu va ajung banii, s-ar putea sa ajungeti sa credeti ca salariul net este prea mic. Sigur, exista greseli bugetare comune care ar putea avea un impact asupra progresului dvs. financiar. Dar multi au solutii mai simple decat crezi.

Mai multe despre salariu net si calculator salariu net - brut veti afla pe aplicatia gratuita calculator-salariu.net

1. Nu esti motivat

Daca va ganditi sa evitati greselile de buget, stiti ca este mai putin probabil sa respectati un buget daca nu aveti obiective financiare clar definite. Este mai probabil sa va angajati in bugetul dvs. si sa fiti disciplinat in ceea ce priveste cheltuielile, daca lucrati catre o etapa specifica.

2. Bugetul dvs. nu este realist

Una dintre cele mai mari greseli bugetare pe care trebuie sa le eviti este sa fii nerealist cu privire la cheltuielile tale. Sub-bugetarea in unele sau in toate categoriile dvs. de cheltuieli va poate lasa cu mai putini bani decat trebuie sa alocati nevoilor dvs. Daca aveti un buget subtire si apoi cheltuiti mai mult decat intentionati, ati putea fi descurajati cu bugetarea totala.

3. Nu contabilizati fiecare cheltuiala

Lasarea lucrurilor in afara bugetului este o alta greseala de buget de evitat. Sa presupunem ca aveti o reuniune de familie. Fara a incorpora aceste costurile ascunse in planul dvs. de cheltuieli, riscati sa va scufundati in alte categorii bugetare sau sa nu ajungeti la alte obiective.

Deoarece obiceiurile dvs. de cheltuieli se vor schimba probabil in functie de circumstantele de viata diferite, va trebui sa va revizuiti si sa va ajustati periodic planul pentru a evita acest obstacol in buget.

4. Bugetul dvs. este prea restrictiv

Desi este util sa aveti un buget corect, sa aveti unul prea restrictiv este de fapt o greseala de buget de evitat. Este posibil ca vointa voastra sa scada in timp ce incercati sa eliminati lucrurile.

Exista chiar si asa ceva ca „oboseala frugala”. Asa cum nu poti sa iei o dieta restrictiva sau sa te angajezi in alte activitati extreme pentru totdeauna, nu te poti astepta sa ramai la un buget hiper-strict pe termen lung, fara a te arde. Perioadele lungi de restrictie pot fi atat demotivante, cat si obositoare.

Dupa un timp, oamenii tind sa se aplece sub presiunea de a incerca sa indeplineasca perfectiunea. Daca ramaneti extrem de strict in ceea ce priveste cheltuielile, ati putea merge pe o presiune excesiva.

Pentru a combate oboseala frugala si aceasta greseala comuna de bugetare, asigurati-va ca sarbatoriti ceea ce ati realizat. Desigur, nu doriti sa va rasfatati cu ceva atat de extrem incat sa va intoarca financiar, dar ar trebui sa va faceti loc in buget pentru a recunoaste progresul financiar si a va recompensa in consecinta.

Ar putea fi ceva la fel de simplu ca si cumpararea inghetatei preferate dupa ce ati atins un moment important de salvare.