Cum sa-ti alegi camera foto

Amator sau profesionist, ar trebui sa stii ca niciodata calitatea cel putin din punct de vedere tehnic pe care o obtii cu camera telefonului mobil, n-o sa se compare cu cea obtinuta prin intermediul unei camere dedicate.

Astfel, atunci cand iti achizitionezi o camera trebuie sa te asiguri in primul rand ca stii s-o operezi astfel incat sa-si atinga si acel maxim de potential. Alegerea unei camere potrivite poate fi o adevarata provocare pentru o persoana neexperimentata, dar cu putin ajutor poti duce la bun sfarsit aceasta misiune aparent imposibila.

 

De exemplu, daca-ti doresti o camera care sa-ti ofere rezultate optime atat pe partea foto, cat si pe video, asigura-te ca respectiva camera are o rezolutie cat mai mare, un focus cat mai stabil si pe cat mai multe axe si totodata, ca-ti permite sa faci cat mai multe ajustari din setarile camerei.

De altfel, camera trebuie aleasa si in functie de tematica pentru care o vei folosi predominant (unele camere sunt mai bune pentru portrete, altele pentru fotografia de produs sau pentru landscape). Totodata, marca este la fel de importanta, dar nu mai importanta ca accesoriile. Asigura-te ca poti gasi toate accesoriile necesare de care ai putea avea nevoie in viitor la un pret accesibil si intr-o gama cat mai variata de optiuni.