Aparate foto la doar 0,01$? Adevarat sau fals?

 

De o buna perioada incoace, pe internet circula vestea la diferite companii mai putin cunoscute ca, spre fericirea celor care nu au un buget ridicat si nu-si permit sa investeasca in anumite produse, in special in cele tehnologice, exista o oportunitate extraordinara de a achizitiona telefoane, imprimante, laptopuri si chiar si aparate foto, la pretul incredibil de doar 1 cent bucata plus transport.

Probabil ca ai reusit macar o data sa vezi unul dintre aceste anunturi si te-ai intrebat cat sunt ele de adevarate si daca cu adevarat iti poti lua aceste produse practic, pe gratis.

 

Ei bine, raspunsul este NU. Nu exista asemenea lucruri extraordinare si astfel de magazine care sa ofere astfel de produse la asemenea preturi. Foarte multe persoane naive s-au increzut in aceste afirmatii si au sfarsit prin a li se retrage din cont sume colosale de bani. Acest lucru nu inseamna ca orice tranzactie online este expusa unor furturi si inselaciuni. Ba mai mult, majoritatea bancilor supravegheaza foarte atent tranzactiile cuvenite astfel ca, daca vor remarca tranzactii dubioase sau retrageri repetate de bani, iti vor bloca contul si tranzactiile imediat, urmand sa capeti un cont si/sau un nou card cu care sa nu mai ai probleme.

 

Sfatul nostru este sa evitti sa te increzi in astfel de oferte “senzationale” care-ti vor face cu ochiul. De fiecare data cand doresti sa achizitionezi un produs, indiferent de valoarea acestuia si cu atat mai mult daca preturile mici iti dau de gandit, cauta recomandari despre respectivele site-uri si cat mai multe impresii.

De asemenea, daca primesti mailuri dubioase cu oferte sau diferite afirmatii, nu uita intotdeauna sa verifi sursa. De regula multi hackeri si companii fantoma se folosesc de numele unor companii de incredere pentru a trimite mail-uri si oferte de tip spam, insa iti vei putea da seama de veridicitatea acestora atunci cand adresa de email va corespunde cu cea originara a site-ului binecunoscut. Astfel, nu da crezare adreselor de email care provin de la [email protected] , cumparanotino@ro (acestea fiind doar cate exemple) si nu divulga niciodata datele tale personale in mesajele care te instiinteaza ca ai castigat milioane de euro sau produse extrem de scumpe, fara a fi participat la o promotie.