Cele mai bune camere foto profesionale pentru incepatori

Fotografia este o pasiune pentru multi oameni, de toate varstele. Cand privim in universul lor, aflam ca exista multe de invatat si ca exista o mare cantitate de optiuni cand vrem sa decidem ce camera sa cumparam si ce accesorii sa adaugam pentru a imbunatati calitatea fotografiilor pe care le facem.

Intrebarile pe care trebuie sa le evaluam sunt multe si au de-a face cu bugetul pe care il avem si obiectivele noastre: daca vrei sa faci primii pasi in fotografie sau daca vrei doar o camera care iti permite sa ai cea mai buna amintire, momentele frumoase sau calatoriile tale.

Gandindu-va la un raport bun al calitatii preturilor, va oferim o serie de sfaturi care va vor ajuta sa alegeti modelul ideal.

Ce camera foto sa cumparam?

Nu exista titlul de „cel mai bun aparat de fotografiat” pentru incepatori sau amatori: intotdeauna trebuie sa va ganditi la cel ideal pentru dvs., pentru care trebuie sa evaluati cat de mult doriti sa cheltuiti pana la modul in care doriti sa il utilizati; daca va place sa faceti peisaje si doriti o deschidere focalizata buna sau pur si simplu sa va ganditi la fotografii de familie; daca aveti nevoie de un blit bun, daca doriti sa mariti, daca sunteti interesat de o camera de buzunar sau una mai mare si multe alte intrebari.

Cele mai bune camere profesionale

Nikon D5300 – Aceasta camera este cea mai bun in raport „calitate-pret” pentru fotografii incepatori sau de nivel mediu. Este una dintre cele cu o sensibilitate ISO remarcabila si permite, de asemenea, inregistrari video in 1080p Full HD la 50 / 60p.

Cu ecran de 3.2 „si senzor CMOS de 24.2 megapixeli, aceasta camera cu ecran flip-up are Wi-Fi si GPS integrat.

 

Canon 750D – aceasta camera este visul oricarui iubitor de fotografie. Acesta ofera un vizor inteligent, care ofera o experienta excelenta de fotografiere. Are 19 puncte de focalizare, toate de tip cross-by detectie de faza, care permite identificarea tranzitiilor orizontale sau verticale pentru a stabili distanta de focalizare. Acesta include un cadran de control suplimentar pe spate, care permite controlul diafragmei si a vitezei de declansare cu doua cadrane independente.

Vine in kit cu obiectivul STM de 18-55mm, focalizare foarte silentioasa si rapida, perfecta pentru inregistrarea video. De asemenea, are conexiune WiFi + NFC, care va permite sa descarcati fotografii si sa controlati camera de pe un smartphone sau tableta.

Pentax K50 – Desi acest brand nu este, de obicei, foarte popular printre fani, Pentax a castigat un loc printre cele mai iubite camere de catre profesionistii din anumite domenii. Sunt camere ieftine cu o calitate foarte buna a imaginii. Foarte bine construite si cu cateva caracteristici pe care le au numai cele mai avansate camere foto.

Include stabilizator de imagine pe corp, astfel incat sa puteti utiliza lentile nestabilizate si permite utilizarea bateriilor normale (AA) printr-un adaptor care vine cu camera. Are un ecran LCD de 3 inci, inregistreaza video in format FULL HD si are autofocus continuu.