Cum sa speli hainele in masina de spalat

Masina de spalat aduce o multime de avantaje intr-o familie. Dar asa cum se intampla cu multe aparate electrocasnice, exista cateva trucuri care te pot ajuta sa folosesti masina de spalat mai eficiente. Acestea sunt dezvaluite chiar de catre tehnicieni reparatii masini de spalat, care au experienta si au vazut multe cazuri de masini defecte din cauza neglijentei.

Chiar daca ti se pare ca stii sa folosesti o masina de spalat, s-ar putea sa fie cateva lucruri pe care sa nu le cunosti.

 

Reparatii masini de spalat: Folosire detergent si balsam pentru masina de spalat

Masinile de spalat cu incarcare frontala vin cu un sertar pentru a distribui detergenul in timpul ciclurilor de spalare - detergentul poate sa fie lichid sau sub forma de pulbere. Este posibil ca masina pe care o ai sa fie echipata cu mai multe compartimente, pentru solutii de pre-spalare, inalbitor, clatire etc. Unii detergenti, se introduc direct in tambur. De aceea, ar trebui sa citesti instructiunile de pe detergenti inainte de a-i folosit.

Daca ai o masina cu incarcare superioara, atunci detergentul se pune prin partea superioara, in tamburul masinii, inainte de adaugarea hainelor. Acest lucru impiedica detergentul concentrat sa pateze hainele sau sa se lipeasca de testaturi.

Recipientele de detergent includ cateva informatii de ghidaj cu privire la cantitatea necesara pentru fiecare spalare: cantitatile pot varia in functie de apa folosita, ndiferent daca apa este mai dura sau mai putin dura. De asemenea, cantitatea de detergent variaza in functie de cantitatea de haine de spalat.

 

Reparatii masini de spalat: Setari de cicluri ale masinii de spalat

Diferitele tipuri de haine necesita setari diferite pentru a fi cat mai bine curatate, fara sa apara probleme in procesul de spalare (de exemplu, sa iasa o culoare). De aceea, ar trebui sa separi hainele pe culori si sa le organizezi inainte de a seta un ciclu de spalare. Acest lucru va reduce in mod semnificativ riscul de decolorare sau de deterioare a tesaturilor.

De asemenea, este important sa verifici eticheta de pe haine, inainte de a le pune la spalat. Eticheta va indica ce setari ale masinii de spalat sa folosesti, precum si modul de uscare.

Fiecare masina de spalat isi va afisa setarile un pic diferit. Este intotdeauna o idee buna sa verifici manuala pentru a te familiariza cu setarile si ciclurile disponibile.

Cateva cicluri des folosite sunt: normal, pentru rufe albe, pentru rufe delicate, bumbac, extra clatire sau clatire rapida, prespalare etc.