De ce masina ta de spalat nu mai scoate petele de pe haine?

Masinile de spalat moderne sunt extrem de complicate. Foarte multe din ele sunt controlate printr-un computer si au tot felul de functii complexe. Cand exista o problema, functia ei cea mai importanta - curatarea hainelor - poate fi afectata.

Daca masina ta de spalat nu mai indeparteaza petele de pe haine, exista cateva lucruri pe care le poti verifica inainte de a te gandi sa cumperi o masina noua sau sa chemi o firma de reparatii masini de spalat.

 

Ce ar trebui sa verifici daca hainele tale nu se mai curata la masina de spalat?

Aceasta nu este o lista exhaustiva, dar te-ar putea ajuta sa rezolvi rapid si ieftin problema.

 

1. Sertarul de detergent

In timp, sertarul pentru detergent se poate infunda. De aceea, merita sa incerci sa pui o tableta sau o capsula de detergent direct in cuva. Daca hainele vor fi curate, cel mai probabil sertarul de detergent este blocat pe undeva in interior, asa ca hainele nu se mai pot curata foarte bine.

Ca si masura temporara, poti sa continui sa pui detergent direct pe haine - daca este detergent pudra, atunci nu va fi nicio problema. Astfel, vei putea sa tragi putin de timp pentru a-ti putea cumpara o noua masina de spalat. Tehnicianul de la firma de reparatii masina de spălat la domiciliu te poate sfatui ce ar trebui sa faci sa eviti o astfel de problema la modelul nou.

 

2. Tamburul

Oricine recunoaste mirosul umed si moale de spalare care a ramas in tambur. Dar uneori tamburul in sine poate deveni extrem de murdar. Masinile de spalat mai scumpe, iti vor reaminti probabil ca este recomandat sa rulezi un ciclu de spalare pentru a curata tamburul - nu tot timpul, din cand in cand. Daca aceasta caracteristica nu este inclusa in optiunile masinii tale de spalat, poti folosi un detergent special pentru spalarea masinilor, urmand instructiunile de pe ambalaj.

O alta varianta este sa efectuezi o spalare foarte fierbinte cu o cantitate mica de detergent. Este important sa nu folosesti aceeasi cantitate de detergent pe care a-i folosi-o la o spalare normala. Daca nu exista haine care sa absoarba detergentul, masina s-ar putea umple, apa revarsandu-se prin sertar.

Dupa terminarea ciclului de spalare, scoate resturile care s-au acumulat in pliurile sigiliului usii sau in filtru. Daca gasesti mult mucegai langa usa, este posibil sa fie mai bine sa inlocuiesti garnitura aceea. Tehnic vorbind poti face acest lucru chiar tu, dar este o treaba destul de complicata si este mai bine sa lasi un expert de la firma reparatii masina de spălat la domiciliu sa se ocupe de asta.

Mai poti lua in considerare tevile, desi sunt dificil de verificat si este mai bine sa lasi asta in seama unui tehnician reparatii masina de spălat la domiciliu.

Alte actiuni pe care le poti face:

·         injumatateste incarcatura; daca hainele se curanta, este posibil sa incarci prea mult masina

·         incearca un alt detergent. Unele branduri sunt mai putin eficiente decat altele.